PROTOTHEMA

Ελλάδα

Δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών στον 23χρονο πατέρα που άφησε τα μωρά του ολομόναχα στο Περιστέρι

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών στον 23χρονο πατέρα που άφησε τα μωρά του ολομόναχα στο Περιστέρι

«Δεν αισθανόμουν καλά, έπρεπε να πάω στο νοσοκομείο» είπε ο κατηγορούμενος - Όπως ισχυρίστηκε, η 15χρονη σύζυγός του επέμεινε να τον συνοδέψει

Στην καταδίκη του 23χρονου πατέρα, ο οποίος μαζί με τη ανήλικη σύζυγο του, εγκατέλειψαν ολομόναχα τα δυο βρέφη τους στο σπίτι τους στο Περιστέρι, προχώρησε σήμερα το αρμόδιο αυτόφωρο δικαστήριο, της Αθήνας. Ο πατέρας, κρίθηκε ένοχος χωρίς κανένα ελαφρυντικό για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο.


Η ποινή που επιβλήθηκε στον 23χρονο είναι φυλάκιση 18 μηνών εξαγοράσιμη προς δέκα ευρώ την ημέρα ενώ η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε στο δικαστήριο να μην δοθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινή, χαρακτηρίζοντας την πράξη του κατηγορουμένου, ως ιδιαιτέρως επικίνδυνη.

Με την απόφασή του το δικαστήριο έκανε μεν δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως, πλην όμως επειδή η ποινή είναι κάτω των δυο ετών ο κατηγορούμενος θα παραμείνει ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της έφεσης που άσκησε.

Δείτε τις δηλώσεις της συνηγόρου του 23χρονου
Σε μια προσπάθεια του να εξηγήσει την πράξη του στο δικαστήριο, ο 23χρονος ζήτησε «χίλια συγνώμη» και υποστήριξε στην απολογία του ότι ένιωσε αδιαθεσία και για αυτό έπρεπε να πάει σε νοσοκομείο. Είπε, μεταξύ άλλων: «Δεν μπορούσα να αναπνεύσω, έπρεπε να πάω στο νοσοκομείο. Έλεγα στη σύζυγο μου να μείνει με τα παιδιά αλλά εκείνη επέμενε να έρθει μαζί μου. Τα παιδιά ήταν ταϊσμένα και κοιμόντουσαν στην κούνια τους. Δεν τα πήραμε μαζί επειδή στο νοσοκομείο έχει μικρόβια».

Στην αγόρευσή της, ωστόσο, η εισαγγελέας της έδρας ήταν καταπέλτης. «Δεν αφήνουμε βρέφη πέντε μηνών στο σπίτι μόνα τους. Εκτίθενται σε κίνδυνο και δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε τους λόγους. Η μόνη αντίδραση τους είναι το κλάμα και η βοήθεια όποιου ξένου προστρέξει» είπε η εισαγγελική λειτουργός και ζητώντας να κηρυχθεί ένοχος ο κατηγορούμενος προσέθεσε: «Από πουθενά δεν προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος όντως βρισκόταν στο νοσοκομείο. Ακόμα όμως κι αν πήγε στο νοσοκομείο έπρεπε ή να μείνει η μητέρα μαζί τους ή να πάρουν τα βρέφη μαζί τους ή να ειδοποιήσουν κάποιο συγγενή τους να τα προσέχει».

Οι δυο γονείς είχαν αφήσει ολομόναχα τα βρέφη στο σπίτι και οι γείτονες που άκουσαν το κλάμα των παιδιών ειδοποίησαν την αστυνομία όπως και το Χαμόγελο του Παιδιού.
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

.....14/09/201718:15

Να δούμε τις φάτσες και μεις από το να ακούμε μόνο οι γονείς των παιδιών που είναι να βγουν;;;;;άρα μιλάμε για σύνηθες φαινόμενο τσιγγάνων

Απάντηση
Πεοστεκουμενος Ελλην14/09/201717:18

Γυφτοι βρώμα στο απυρόβλητο-μαμανε και δέρνουν -κλεβουν και 'σπερνουν' και βεβαια ζούμε με κλοπιμαία και απο ΚΕΑ για να ψηφίζουν ψυριζα -η 'μαμα' σε τι ηλικία συνέλαβε άραγε;

Απάντηση
KG14/09/201715:57

Νέα παιδιά ειναι. Με δυο κ σύντομα 3 παιδιά. Χρειάζονται βοηθεια περισσότερο απο κάθε τιμωρία. Νομίζω

Απάντηση
μαντώ14/09/201715:53

για μια ακόμη φορά είναι υποκριτική η στάση της πολιτείας . Όταν γέννησε στο νοσοκομείο 15 χρονών παιδί δεν έπρεπε η διοίκηση του νοσοκομείου να ειδοποιηθεί ο Εισαγγελέας και το χαμόγελο του παιδιού να δουν σε ποιες συνθήκες θα μεγαλώσουν τα δύο βρέφη; αν η μητέρα - παιδί μπορεί να φέρει σε πέρας το καθήκον και μάλιστα εις διπλούν αφού ήταν δίδυμα ; Αλλά πάντα έτσι γίνεται, παρεμβαίνει η πολιτεία μόνο αφού συμβεί ανεπανόρθωτη βλάβη στα παιδιά

Απάντηση
Όταν είναι Ρομά14/09/201716:27

δεν τολμάει κανείς να παρέμβει. Είναι πολύ επιθετικοί απέναντι στο προσωπικό του νοσοκομείου και τους γιατρούς.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία