PROTOTHEMA

Ελλάδα

Εντονες αντιδράσεις

Αθλητές κατά της Ομοσπονδίας kickboxing γιατί μετείχε σε αγώνες με τα Σκόπια ως «Μακεδονία»

Αθλητές κατά της Ομοσπονδίας kickboxing γιατί μετείχε σε αγώνες με τα Σκόπια ως «Μακεδονία»

Όχι μόνο δεν διαμαρτυρήθηκε για τη χρήση του ονόματος από τους Σκοπιανούς, αλλά αντίθετα μέλη της φωτογραφίζονταν μαζί με τα μέλη των άλλων ομοσπονδιών σε σκηνικά όπου αναγράφονταν παντού η λέξη «Μακεδονία»

Αντιμέτωπη με τις έντονες αντιδράσεις αθλητών kickboxing βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η Πανελλήνια Ομοσπονδία του αθλήματος που συμμετείχε σε διεθνείς αγώνες στα Σκόπια από τις 2 έως τις 10 Σεπτεμβρίου, εκεί όπου δέσποζε το όνομα «Μακεδονία». 


Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Kickboxing (WAKO) ανέκαθεν αναγνώριζε τα Σκόπια ως Μακεδονία, πράγμα που σημαίνει πως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Kickboxing (ΠΟΚ) ακολουθεί αδιαμαρτύρητα κάθε διεθνή δράση της. 

Αυτό όμως που έγινε στα Σκόπια κατά τη διάκρεια των διεθνών αγώνων προκάλεσε την κατακραυγή μελών της Ομοσπονδίας, που όμως δεν έδειξε να επηρεάζεται. Τι και αν στις αρχές Αυγούστου η γυναικεία ομάδα Χάντμπολ U17 αποβλήθηκε από το Πανευρωπιακό πρωτάθλημα, όταν αποχώρησε επειδή οι Σκοπιανοί έκαναν χρήση του ονόματος «Μακεδονία», η Πανελληνία Ομοσπονδία kickboxing όχι μόνο δεν διαμαρτυρήθηκε για τη χρήση του ονόματος από τους Σκοπιανούς, αλλά αντίθετα μέλη της φωτογραφίζονταν μαζί με τα μέλη των άλλων ομοσπονδιών σε σκηνικά όπου αναγράφονταν παντού η λέξη «Μακεδονία». 


Στην τελετή έναρξης η είσοδος της ομάδας των Σκοπίων έγινε με την αναγγελία «REPUBLIC OF MACEDONIA» και όλα τα διακριτικά της ομάδας ήταν MACEDONIA. Φυσικά έτσι παρέμειναν για όλες τις μέρες του πρωταθλήματος με την ελληνική αποστολή να το δέχεται αδιαμαρτύρητα και χωρίς κάποια αναφορά για την παρανομία τόσο της ομάδας των Σκοπίων όσο και της WAKO.  

Σύμφωνα με καταγγελίες αθλητών στο protothema.gr η Πανελλήνια Ομοσπονδία Kickboxing διασύρει διαρκώς τη χώρα μας συμμετέχοντας σε δράσεις της WAKO, που αναγνωρίζουν τα Σκόπια ως «Μακεδονία». Μάλιστα πολλοί αθλητές υποστηρίζουν πως η ΠΟΚ θα μπορούσε να αποχωρήσει από τη WAKO, αφού δεν είναι υποχρεωμένη να συνεργάζεται μαζί της μιας και υπάρχουν και άλλες παγκόσμιες ομοσπονδίες στο συγκεκριμένο άθλημα, την ώρα μάλιστα που η ΠΟΚ έχει πάρει ειδική αθλητική αναγνώριση από την παγκόσμια ομοσπονδία WPKA. 
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

stpt15/09/201700:19

Μάλιστα, αυτοί που απαρτίζουν την ομοσπονδία μάλλον έχουν συνηθίσει στα νοκ άουτ και στις δυνατές και συνεχείς φάπες, οπότε δεν τους πειράζει.Οι πολεμικές τέχνες εκτός από σωματικό σθένος απαιτούν και ψυχικό σθένος αλλά και ήθος,στοιχεία που λείπουν από την ομοσπονδία ενός αθλήματος που στην τελική έχει την ίδια απήχηση με το χόκει στην χώρα μας.Πάρα πολλοί Έλληνες εδώ στο εξωτερικό δίνουν αγώνες γιά την ιστορική αποκατάσταση ενός θέματος που κανονικά είναι ανύπαρκτο.Ολοι οι Έλληνες ανεξάρτητα με τις πολιτικές μας προτιμήσεις θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι σε αυτό το θέμα, μιλάμε γιά μιά αισχρή πλαστογράφηση όχι μόνο της ελληνικής, αλλά και της ευρωπαικής και παγκόσμιας ιστορίας,εξάλλου όλοι οι Έλληνες έχουμε από κάποιον προπαππου που έδωσε αγώνες γιά τον τόπο που ζούμε, για το ιδανικό της ελευθερίας.Πείτε όχι στον διχασμό, είναι πάρα πολύ περισσότερα αυτά που μας ενώνουν από τα ελάχιστα που ίσως να μας χωρίζουν και μακάρι να το καταλάβουμε γιά να πάμε μπροστά σαν χώρα.

Απάντηση
Ελληναρες14/09/201715:10

Του πληκτρολογίου!!!!! Το όνομα σας μάρανε!!!!! (Δεν το δέχομαι ούτε εγώ ) Το ότι όλη η βόρεια Ελλάδα πάει κ τα σκάνει στα σκοπιανά καζίνο κ ότι υπάρχουν 2000 Έλληνες εταιρίες στα σκοπια αυτό δεν σας μάρανε;;;;;; αιντεεεεε!!!!!!!!

Απάντηση
Μόνο handball14/09/201714:43

Τελικά τα 17χρονα κοριτσάκια τίμησαν καλύτερα τα "παντελόνια" τους απο τους δήθεν μάγκες....

Απάντηση
Ου ρε14/09/201714:41

Παλιό ξεφτίλες, μόνο να το παίζεται μάγκες στα κοριτσάκια και σε κανέναν αδύναμο. Σας ξεβρακοσαν και δεν είπατε τίποτα.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία