PROTOTHEMA

Ελλάδα

Καταγγέλλουν «αδυναμία εύρεσης σπιτιών προς ενοικίαση με αξιοπρεπείς όρους»

Αναπληρωτές καθηγητές στο Ρέθυμνο: Μισθός 800 ευρώ και γκαρσονιέρες με ενοίκιο 400 ευρώ!

Αναπληρωτές καθηγητές στο Ρέθυμνο: Μισθός 800 ευρώ και γκαρσονιέρες με ενοίκιο 400 ευρώ!

Σύμφωνα με τους καθηγητές, μόνιμους αλλά και αναπληρωτές: «Η ραγδαία αύξηση της χρήσης διαδικτυακών τουριστικών πλατφορμών, μέσω των οποίων αποφεύγεται η απόδοση ΦΠΑ, αυξάνει την κερδοφορία των ιδιοκτητών και κατ' επέκταση αυξάνεται το κόστος ενοικίασης»

Πολύ υψηλό έως απαγορευτικό είναι σύμφωνα με την ΕΛΜΕ το κόστος διαβίωσης για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στο Ρέθυμνο.


Η ΕΛΜΕ ζητεί από την κεντρική πολιτεία αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να παρέμβουν, βρίσκοντας «άμεσα λύσεις αξιοπρέπειας όπως οφείλουν».

Οι καθηγητές επισημαίνουν ότι στο Ρέθυμνο, τα τελευταία κυρίως χρόνια, το ζήτημα της εύρεσης κατοικίας έχει μετατραπεί σε σύγχρονο σισύφειο άγος. «Αποτελεί πια ένα πιεστικό πρόβλημα στο οποίο πολιτεία και δήμος πρέπει να παρέμβουν». 

Σύμφωνα με τους καθηγητές, μόνιμους αλλά και αναπληρωτές: «Η ραγδαία αύξηση της χρήσης διαδικτυακών τουριστικών πλατφορμών, μέσω των οποίων αποφεύγεται η απόδοση ΦΠΑ, αυξάνει την κερδοφορία των ιδιοκτητών και κατ' επέκταση αυξάνεται το κόστος ενοικίασης των λίγων εναπομεινάντων κατοικιών με αποτέλεσμα την αδυναμία εύρεσης σπιτιών προς ενοικίαση με αξιοπρεπείς όρους». Καταγγέλλουν παράλληλα, ότι δεν λείπουν και οι παράλογες απαιτήσεις μέρους των ιδιοκτητών όπως ενοικιάσεις για μικρά χρονικά διαστήματα πριν το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου, με αιφνιδιαστικές εξώσεις κλπ και έτσι έχει διαμορφωθεί μία ασφυκτική κατάσταση για εκατοντάδες εκπαιδευτικούς, φοιτητές και όχι μόνο.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει επισημανθεί τα τελευταία χρόνια χωρίς όμως η κατάσταση να έχει αλλάξει για τους εκπαιδευτικούς γεγονός που επισήμανε ο Ανδρέας Ταξάκης διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τονίζοντας τα προβλήματα οικογενειών εκπαιδευτικών, ακόμα και μητέρων που καλούνται να πάρουν τα παιδιά τους και να ψάχνουν για σπίτι την ίδια ώρα που τα παιδιά τους πρέπει να βρίσκονται στο σχολείο τους. «Υπάρχουν ανθρώπινα δράματα που μας συγκλονίζουν όλους και προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Πρέπει όμως το πρόβλημα να λυθεί και η πλέον οριστική λύση είναι αυτή των διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών».

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου ρωτά πώς μπορεί άραγε να επιβιώσει ένας αναπληρωτής εκπαιδευτικός με μισθό 700 - 800 ευρώ όταν για μία γκαρσονιέρα το κόστος ενοικίασης μπορεί να φτάσει έως και τα 400 ευρώ την ίδια ώρα που υπάρχουν και περιπτώσεις εκπαιδευτικών με οικογένεια που αναπόφευκτα αναζητούν μεγαλύτερα σπίτια. 

«Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, οι νέοι γιατροί, οι φοιτητές είναι κομμάτι της πόλης και το ακριβό, πλέον, κόστος διαβίωσης μαζί με τα υψηλά ενοίκια κάνουν τη διαμονή τους απαγορευτική με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για την πόλη μας. Για το λόγο αυτό πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας», τονίζει η ΕΛΜΕ η οποία την Τετάρτη 13/09 στις 17.00 στο Στέκι των Καθηγητών (Ηλιακάκη 16) καλεί εκπαιδευτικούς, φοιτητές και όποιον άλλο ενδιαφερόμενο ώστε να ξεκινήσει διάλογος για προτάσεις δράσεων και κινητοποιήσεις με στόχο την αξιοπρεπή επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος που έχει άμεσο αντίκτυπο στην λειτουργία και των σχολείων.
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

αν οι υβριστές 22/12/201714:29

των εκπαιδευτικών δεν είναι άνθρωποι με διατεταγμένη υπηρεσία, τότε φοβάμαι ότι πρόκειται για άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση συμπλεγματικά με διαταραγμένη ψυχική υγεία και ενδεχομένως επικίνδυνα για τον κοινωνικό ιστό. Οι άνθρωποι αυτοί ορμώμενοι από το θυμικό και παραμερίζοντας το λογικό εκστασιάζονται στο να αποδίδουν ύβρεις προς πάσα κατεύθυνση ( εκπαιδευτικούς ,ιατρούς, μηχανικούς ,δικηγόρους, φαρμακοποιούς αρτοποιούς κλπ) στην προσπάθειά τους να ανακαλύψουν ενόχους για την δική τους ανεπάρκεια. Ο πραγματικός ένοχος για την ψυχική αλλά και την πνευματική κατάντια τους είναι ο ίδιος τους ο εαυτός κάτι που πεισματικά αρνούνται και γιαυτό διακατέχονται από μανία εκδίκησης προς κάθε κοινωνική ομάδα που το σύστημα εντέχνως θέτει στο στόχαστρο. Είναι πασιφανές ότι οι ιθύνοντες νόες ασφαλώς και βρίσκουν σε αυτά τα άτομα μειωμένης αντίληψης έναν φανατικό σύμμαχο για να επιτύχουν τους σκοπούς τους. Επειδή τα ίδια αυτά τα άτομα είναι ασθενείς και ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπίζονται θεωρώότι η οικογένειά τους πρέπει να τους φροντίσει και να συμβουλευθεί ειδικούς.

Απάντηση
Η ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ22/11/201702:12

με ομάδα εργαζομένων που έχουν: 2 μήνες άδεια το καλοκαίρι, και επιπλέον 2 μέρες τον Οκτώβριο (28η), 2 μέρες Νοέμβριο (17η), Δεκέμβριο (7 μέρες εκτός Σαββατοκύριακου 23-31), Γενάρη (5 μέρες 1-7 εκτός Σαββατοκύριακου), Τριών Ιεραρχών, 10 μέρες Πάσχα εκτός Σαββατοκύριακων, 1-10 Σεπτέμβρη, Εξετάσεις Μάη! Αν δείτε ημερολόγιο, δεν κάνουν έναν κανονικό μήνα, μα έναν, έστω και με τα δικά τους δεδομένα (καθημερηνά τρίωρα)!!!! Καλά, για την αφρόκρεμα που είναι τα νυχτερινά ΕΠΑΛ.. εκεί να δείτε μόρφωση οι καθηγητάδες.... και ζόρια.... νυχτερινή προμεσονύχτια τρίωρη (και αν) <> και υπόλοιπη μέρα απολύτως ελεύθερη! Τα Σαββατοκύριακα, δεδομένα! Για τους μπουκωμέμους δε ιδιοκτητάρες, τι να πεις... αυτούς δεν καταδέχομαι...

Απάντηση
ΝίκοςΝ04/10/201701:13

Όχι 800 ευρώ , ούτε 80 τον μήνα να μην παίρνουν . ΤΕΜΠΕΛΟΣΚΥΛΑ. ΚΑΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΣΤΕ!!!!!!!!!

Απάντηση
ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ29/09/201719:15

ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΟ

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία