Ηράκλειο: Πίσω από τα σίδερα οι Ρώσοι δουλέμποροι των 72 μεταναστών

Ηράκλειο: Πίσω από τα σίδερα οι Ρώσοι δουλέμποροι των 72 μεταναστών

Όπως υποστήριξαν και οι δύο κατά τη διάρκεια των απολογιών τους, ταξίδευαν με το ιστιοφόρο, κάνοντας... βόλτα σε διάφορα ελληνικά νησιά

Ηράκλειο: Πίσω από τα σίδερα οι Ρώσοι δουλέμποροι των 72 μεταναστών
Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν μετά τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή οι δύο Ρώσοι διακινητές των 72 μεταναστών
, που εντοπίστηκαν την προηγούμενη Πέμπτη μεταξύ Ανάφης και Αστυπάλαιας.

Όπως υποστήριξαν και οι δύο κατά τη διάρκεια των απολογιών τους, ταξίδευαν με το ιστιοφόρο, κάνοντας βόλτα σε διάφορα ελληνικά νησιά.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι η περιπέτεια των 72 ψυχών, ανάμεσα τους και ένα νεογέννητο μωράκι, ξεκίνησε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, όταν το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, έλαβε το σήμα SOS που είχαν εκπέμψει.

Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη διάσωσή τους συμμετείχε ναυαγοσωστικό και περιπολικό του Λιμενικού, αεροσκάφος της FRONTEX, τρία παραπλέοντα πλοία και ένα αλιευτικό.

Την ίδια ώρα στην αίθουσα των λιμενεργατών του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου εξακολουθούν να φιλοξενούνται οι 72 μετανάστες, εκ των οποίων οι 25 φέρονται να έχουν ζητήσει άσυλο.

Ωστόσο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σήμερα στο λιμάνι του Ηρακλείου με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να καθοριστεί η τύχη τους.

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να αποφασισθεί, αν κάποιοι από αυτούς αναχωρήσουν με το πλοίο της γραμμής και θα προωθηθούν σε κάποιο κέντρο κράτησης και κάποιο άλλοι θα παραμείνουν στο νησί.

Πηγή: cretapost.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης