Ζάκυνθος: «Σκότωσαν τον Μπακαρί γιατί ήταν Αμερικανός και μαύρος», λένε οι γονείς του Αμερικανού

Ζάκυνθος: «Σκότωσαν τον Μπακαρί γιατί ήταν Αμερικανός και μαύρος», λένε οι γονείς του Αμερικανού

Μιλούν για πρώτη φορά on camera - Είμαστε ακόμη σοκαρισμένοι από αυτό αλλά και με το γεγονός ότι έγινε σε αυτή τη χώρα τη χώρα σας που αγαπούσε τόσο πολύ» δηλώνουν στο protothema.gr οι γονείς του άτυχου 22χρονου που βρήκε φρικτό θάνατο στη Ζάκυνθο

Ζάκυνθος: «Σκότωσαν τον Μπακαρί γιατί ήταν Αμερικανός και μαύρος», λένε οι γονείς του Αμερικανού
«Σκότωσαν το παιδί μας γιατί ήταν Αμερικανός και μαύρος. Τον σκότωσαν σε μια χώρα που αισθανόταν πιο ασφαλής από ό,τι εδώ».

Οι γονείς του άτυχου Μπακαρί Χέντερσον μιλούν στο
protothema.gr μέσω του δικηγόρου τους κ. Ανδρέα Πάτση και στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την Ελλάδα.

Κλείσιμο
«Ο Μπακαρί λάτρευε να ταξιδεύει και του άρεσε πολύ η Ελλάδα. Είχε επισκεφθεί και το προηογύμενο καλοκαίρι τη χώρα σας και είχε μια υπέροχη εμπειρία. Μετά από εκείνο το ταξίδι κανόνισε να επιστρέψει και πάλι στην Ελλάδα για να φωτογραφήσει και περάσει όμορφα.
Κανείς μας δεν περίμενε ότι το παιδί μας θα το σκότωναν με αυτό τον φρικτό τρόπο. Όταν μας ειδοποίησε η αμερικάνικη πρεσβεία δεν το πιστεύαμε. Νομίζαμε ότι απλά είχαν βρει το πορτοφόλι του με τα στοιχεία του. Δεν το πιστεύαμε».


Όπως λένε στο protothema.gr ο Μπακαρί αισθανόταν πιο ασφαλής στην Ευρώπη και στις χώρες που ταξίδευε παρά στις ΗΠΑ.
«Είναι αλήθεια πως ο γιος μας αισθανόταν πολύ ασφαλής όταν ταξίδευε και αγαπούσε πραγματικά την Ελλάδα. Ήταν ενθουσιασμένος με το νησί της Ζακύνθου με τους ανθρώπους και είχε ένα ιδιαίτερο πάθος με τη χώρα σας. Και πραγματικά ξαφνιαστήκαμε με αυτή τη δολοφονία στο νησί σας. Είμαστε ακόμη σοκαρισμένοι από αυτό αλλά και με το γεγονός ότι έγινε σε αυτή τη χώρα τη χώρα σας που αγαπούσε τόσο πολύ».

Όπως λένε δυο μήνες σχεδόν μετά τη δολοφονία του παιδιού τους πιστεύουν ότι ο Μπακαρί έπεσε θύμα ρατσιστικής βίας. «Πιστεύουμε ότι τον Μπακαρί τον σκότωσαν γιατί ήταν Αμερικανός και μαύρος και δεν μπορούσαν να δεχθούν ότι μιλούσε αυτός και η παρέα του με μια κοπέλα δική τους».

Το βίντεο του ξυλοδαρμού που αποκάλυψε το protothema.gr και δείχνει τον άγριο ξυλοδαρμό του Μπακαρί ήταν κάτι που η μητέρα του Τζιλ δεν μπορούσε να παρακολουθήσει.



«Το βίντεο δεν άντεξα να το δω, ούτε το έχω δει μέχρι σήμερα. Ο σύζυγός μου ο Φιλ το είδε και έκλαιγε, δεν μπορούσε να πιστέψει τη βία και πώς κλωτσούσαν και χτυπούσαν τον Μπακαρί. Πιστεύουμε ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε οι δολοφόνοι να τιμωρηθούν με τη μεγαλύτερη ποινή».


Οι γονείς του Μπακαρί μέσα από το protothema.gr δηλώνουν ότι εμπιστέυονται την ελληνική Δικαιοσύνη ενώ στέλνουν και τις ευχαριστίες τους σε όλους όσους τους στηρίζουν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

«Είμαστε ευγνώμονες σε όλους, στους δικηγόρους μας,  στις ελληνικές αρχές, στην ελληνική κοινωνία και στους γονείς. Γιατί κάθε γονιός καταλαβαίνει τον πόνο μας από την απωλεία του παιδιού μας. Γι’αυτό ζητάμε να προσεύχεστε μαζί μας για να δικαιωθεί η ψυχή του Μπακαρί». 
Ο Έλληνας δικηγόρος κ. Ανδρέας Πάτσης βρέθηκε τον περασμένο Αύγουστο στην Αμερική και συναντήθηκε με τους γονείς του Μπακαρί Φιλ και Τζιλ Χέντερσον.Όπως είπε ο ίδιος στο protothema.gr «οι γονεις ετοιμάζονται να έρχθουν στην Ελλάδα όποτε οριστεί η Δικη και θα είναι εδώ για να δουν την εξέλιξή της. Πιστεύουν στην ελληνική  Δικαιοσύνη και το θέλουν να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του παιδιού τους».






Οι γονείς του άτυχου νέου 



Σταύρος Σκιαδόπουλος, ο πατέρας του Έλληνα μπάρμαν
 
Την πεποίθησή του ότι ο γιος του δεν είχε εμπλοκή στο θάνατο του Μπακαρί Χέντερσον εκφράζει ο πατέρας του Έλληνα μπάρμαν που είναι προφυλακιστέος για την υπόθεση. Ο Σταύρος Σκιαδόπουλος σε δηλώσεις του επισημαίνει ότι ο γιός του λέει την αλήθεια και δεν έχει εμπλακεί στην τραγική υπόθεση και παράλληλα εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην ελληνική Δικαιοσύνη. «Πιστεύω στο παιδί μου. Πιστεύω ακράδαντα ότι δεν έχει καμία εμπλοκή με το γεγονός του θανάτου. Ο γιος μου λέει από την αρχή την αλήθεια και αυτό θα αποδειχθεί στην πορεία.Είναι ένα εργατικό και εξαιρετικό παιδί, ο γιος μου. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη» αναφέρει ο πατέρας του 34χρονου, Σταύρος Σκιαδόπουλος.

«Συμπαραστέκομαι στην οικογένεια του Μπακαρί γιατί κι εγώ πατέρας είμαι και δεν μπορώ να παραλείψω το γεγονός ότι υπάρχει ένας νεκρός. Από εκεί και πέρα,όμως, ας πληρώσουν αυτοί που σκότωσαν το παιδί, αυτοί που έκαναν το έγκλημα»
λέει ο κ. Σκιαδόπουλος .

«Δεν μπορώ να κρίνω τη Δικαιοσύνη, αν έχει δίκιο ή άδικο  που προφυλάκισε το παιδί μου.Από τη στιγμή που δημοσιεύτηκε το βίντεο του ξυλοδαρμού του 22χρονου Αμερικανού τουρίστα,έχω καθίσει και το έχω δει πολλές φορές . Αλλά κι όλα τα βίντεο από τα γύρω καταστήματα. Βλέπω ότι το παιδί μου δεν έχει καμία συμμετοχή στο θάνατο αυτού του ανθρώπου. Από το οπτικοακουστικό υλικό φαίνονται οι ένοχοι.Δεν θέλω να γίνω κριτής κανενός . Η αλήθεια θα φανεί στο δικαστήριο»
σημειώνει ο κ. Σκιαδόπουλος.

Ο δικηγόρος Ανδρέας Πάτσης 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης