Ένα «προσφιλές» δώρο του Προκόπη Παυλόπουλου στο ζεύγος Μακρόν

Ένα «προσφιλές» δώρο του Προκόπη Παυλόπουλου στο ζεύγος Μακρόν

Το δοκίμιο του Προέδρου της Δημοκρατίας «Στο λίκνο του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Οι συμβολισμοί της σκεπτομένης Αθηνάς»

Ένα «προσφιλές» δώρο του Προκόπη Παυλόπουλου στο ζεύγος Μακρόν
Την περασμένη Παρασκευή κυκλοφόρησε το δοκίμιο του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου με τίτλο « Στο λίκνο του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Οι συμβολισμοί της σκεπτομένης Αθηνάς». Η έκδοση είναι τρίγλωσση, αφού το βιβλίο μεταφράσθηκε στα γαλλικά και στα αγγλικά.

Σε αυτό το δοκίμιο, περίληψη του οποίου θα είναι η ομιλία του Προκόπη Παυλόπουλου στο «Athens Democracy Forum» που θα γίνει στην Αθήνα στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναλύει τους τρεις πυλώνες του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού δηλαδή την Αρχαία Ελλάδα, την Αρχαία Ρώμη και την Χριστιανική Διδασκαλία. Και υποστηρίζει, με βάση τους συμβολισμούς του γλυπτού του Μουσείου της Ακρόπολης  «Η Αθηνά σκεπτομένη» -460 π.Χ.- ότι ο πυλώνας του Αρχαίου Ελληνικού Πνεύματος είναι πάντα επίκαιρος για να εμπνευσθούμε τους τρόπους υπεράσπισης του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού από τους σύγχρονους κινδύνους που τον απειλούν.

Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτό το βιβλίο, με ιδιόχειρη αφιέρωση του Προκόπη Παυλόπουλου, έδωσε εκ μέρους του η σύζυγός του Σίσσυ Παυλοπούλου στην Μπριζίτ Μακρόν όταν συναντήθηκαν στην Στοά του Αττάλου. Με την επισήμανση ότι πολλά από όσα είπε στην Πνύκα ο Αμμανουέλ Μακρόν συμπίπτουν με όσα γράφει στο βιβλίο του ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης