Για ακόμη μία ημέρα υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Για ακόμη μία ημέρα υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Ποια είναι η κατάσταση στα μέτωπα 

Για ακόμη μία ημέρα υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς
Πολύ υψηλός είναι για σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς
για το νησί της Ρόδου, με δείκτη 4, σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης. Παράλληλα, υψηλός κίνδυνος (δείκτης 3) ελλοχεύει για τους νομούς Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Λασιθίου, Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Δωδεκανήσου, καθώς και για τα νησιά Ικαρία, Σάμος, Χίος, Κέρκυρα, Ζάκυνθος και Κεφαλονιά.

Κλείσιμο


Εξάλλου, το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 55 αγροτοδασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες εκ των οποίων αντιμετωπίστηκαν άμεσα, σύμφωνα με την
Πυροσβεστική.

Η κατάσταση στις υπόλοιπες έχει ως εξής:
H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση, στην Πυλαία Αλεξανδρούπολης, είναι σε εξέλιξη. Για την κατάσβεση της επιχειρούν 58 πυροσβέστες με 23 οχήματα, 45 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 1 ελικόπτερο και 2 αεροσκάφη.

Περιμετρικά οριοθετημένη χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η φωτιά που ξέσπασε χθες σε δασική έκταση, στη θέση «Ανάληψη» Ταϋγέτου, στην περιοχή Μαχαλά Μεσσηνίας, ενώ για την κατάσβεσή της επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα. Επίσης, οριοθετημένη χωρίς ενεργό μέτωπο είναι και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες σε δασική έκταση, στο Καρούσι Καλαβρύτων, ενώ στο σημείο επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 14 οχήματα και 5 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Ακόμη, στη Ζάκυνθο παραμένουν και επιχειρούν 48 πυροσβέστες με 18 οχήματα και 13 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης