Aπεβίωσε ο πρώην διοικητής της ΑΤΕ Δημήτρης Κανελλόπουλος

Aπεβίωσε ο πρώην διοικητής της ΑΤΕ Δημήτρης Κανελλόπουλος

Απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών ο πρώην διοικητής της Αγροτικής Τράπεζας (1993-1996)  και ιστορικό στέλεχος της ΑΤΕ Δημήτρης Κανελλόπουλος.

Aπεβίωσε ο πρώην διοικητής της ΑΤΕ Δημήτρης Κανελλόπουλος
 Πριν αναλάβει τη Διοίκηση της Αγροτικής, υπηρέτησε σε νευραλγικές θέσεις ευθύνης του ομίλου συμβάλλοντας αποφασιστικά στην αναπτυξιακή προοπτική του αγροτικού τομέα.
Η άσκηση της φιλοαγροτικής πολιτικής της δεκαετίας του ’80, επέβαλε στις συνεταιριστικές οργανώσεις να παρεμβαίνουν στις αγορές των γεωργικών προϊόντων και με ανταγωνιστικές τιμές να διασφαλίζουν την απορρόφησή τους στηρίζοντας το εισόδημα του αγρότη. 
Ο Δ. Κανελλόπουλος συνέβαλε αποτελεσματικά  ώστε με νομοθετική ρύθμιση να προβλεφθεί κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό ανείσπρακτων απαιτήσεων ύψους 500 δισ.
Η ρύθμιση αποτέλεσε πραγματικά «φιλί της ζωής» για την Τράπεζα, αποκαθιστώντας την αξιοπιστία της στη διεθνή τραπεζική κοινότητα.
Επιπλέον, ο Δ. Κανελλόπουλος προώθησε τη μετεξέλιξη της ΑΤΕ σε πιστωτικό ίδρυμα πολλαπλών δραστηριοτήτων  και την υιοθέτηση των ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων στη λειτουργία της, εμπεδώνοντας στο ανθρώπινο δυναμικό τη νέα πραγματικότητα, ότι η τράπεζα έχει πάψει να ασκεί μονοπωλιακά την αγροτική πίστη και ήταν πλέον υποχρεωμένη να δραστηριοποιείται στον ελεύθερο και σκληρό ανταγωνισμό του τραπεζικού συστήματος. 
Ο Δημήτρης Κανελλόπουλος γεννήθηκε στην Κυπαρισσία και σπούδασε οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ και Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ήταν από τα ιστορικά στελέχη της Αγροτικής Τράπεζας, στην οποία διορίστηκε έπειτα από δημόσιο διαγωνισμό το 1952.
Κλείσιμο
Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 31 Αυγούστου στις 2 μ.μ. στο κοιμητήριο Παπάγου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης