Αμερικανοί βουλευτές στηρίζουν την Κύπρο και τα δικαιώματά της στην ΑΟΖ

Αμερικανοί βουλευτές στηρίζουν την Κύπρο και τα δικαιώματά της στην ΑΟΖ

Κάνουν λόγο για τουρκική παρεμβατικότητα που υπονομεύει τον στόχο της οικονομικής ανάπτυξης της Ευρώπης

Αμερικανοί βουλευτές στηρίζουν την Κύπρο και τα δικαιώματά της στην ΑΟΖ
Τη θέση τους ότι θα πρέπει να τερματιστεί η τουρκική κατοχή στη Κύπρο
, εκφράζουν με επιστολή τους προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής, Έντουαρντ Ρόις και το μέλος της Επιτροπής, Έλιοτ Ένγκελ.

Στην επιστολή τους οι Ρόις και Ένγκελ εκφράζουν επίσης την ισχυρή υποστήριξή τους στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Πρόεδρος
Αναστασιάδης
Κλείσιμο
για λύση του Κυπριακού
και αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αξιοποιεί τους φυσικούς πόρους εντός της ΑΟΖ της, αναφέροντας συγκεκριμένα ότι ούτε η Τουρκία ούτε καμιά άλλη χώρα έχει το δικαίωμα να αμφισβητεί το δικαίωμα αυτό.

"Οι διενέξεις και η αναταραχή αποτελεί μακρά ιστορία στην Ανατολική Μεσόγειο. Η πρόσφατη ανακάλυψη φυσικού αερίου όμως μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη συνεργασία. Με την Κύπρο, την Ελλάδα και το Ισραήλ να εργάζονται μαζί αυτοί οι πόροι προωθούν την οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη και σε όλη τη Μεσόγειο. Δεν πρέπει να επιτραπεί στην τουρκική παρεμβατικότητα υπονομεύσει αυτό τον στόχο".

Εκφράζουν δε ανησυχία για το ότι οι τουρκικές προσπάθειες να αμφισβητηθεί η δυνατότητα της Κύπρου να αναπτύξει πλήρως τους φυσικούς της πόρους εντός της ΑΟΖ μόνο υπονομεύουν αυτές τις διαπραγματεύσεις.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην επιστολή ημερομηνίας 16 Αυγούστου 2017, οι δύο Αμερικανοί Βουλευτές εκφράζουν επίσης ισχυρή υποστήριξη στις στενές σχέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας και των ΗΠΑ και εκτιμούν "τη σταθερή σας δέσμευση ως προς τις ισχυρές σχέσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κύπρο και προσβλέπουμε στο να εργαστούμε μαζί σας σε αυτά και σε σειρά άλλων ζητημάτων".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης