Παίζουν ξανά με τις Πανελλαδικές εν όψει ΔΕΘ

Παίζουν ξανά με τις Πανελλαδικές εν όψει ΔΕΘ

Δύο σενάρια εξετάζονται από το υπουργείο Παιδείας - Θα εξαγγείλει, ακόμα μια φορά, την κατάργησή τους ο πρωθυπουργός, χρησιμοποιώντας την Παιδεία ως «αντιπερισπασμό»

Παίζουν ξανά με τις Πανελλαδικές εν όψει ΔΕΘ
Το χώρο της Παιδείας και την αγωνία δεκάδων χιλιάδων μαθητών αναμένεται να χρησιμοποιήσει ακόμα μία φορά η κυβέρνηση, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες στην ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα εξαγγείλει - και πάλι - την κατάργηση των Πανελλαδικών. Μάλιστα, φαίνεται πως στο υπουργείο Παιδείας έχουν καταλήξει στα δύο πιθανότερα σενάρια για το πώς θα γίνει η αντικατάστασή τους, αν και τα χρονικά όρια παραμένουν ασαφή. 

Σύμφωνα με το πρώτο σενάριο, αντί για Πανελλαδικές Εξετάσεις, οι μαθητές θα αντιμετωπίζουν ένα εξεταστικό σύστημα δύο κατευθύνσεων. Όπως αναφέρουν Τα Νέα, θα υπάρχουν οι Ανθρωπιστικές και οι Θετικές Σπουδές, με ευκολότερα μαθήματα αλλά με μεγαλύτερο εύρος ύλης. Στην Γ' Λυκείου θα διεξάγονται εξετάσεις σε πανελλαδικό επίπεδο για δύο μόνο μαθήματα, την Έκθεση και τα Μαθηματικά, ενώ ο συνυπολογισμός τους με τον μέσο όρο των ενδοσχολικών εξετάσεων θα οδηγεί στην έκδοση Εθνικού Απολυτηρίου. Από εκεί και πέρα, ο κάθε νέος θα δίνει επιπλέον εξετάσεις σε τρία μαθήματα βαρύτητας για την εισαγωγή στο τμήμα ΑΕΙ-ΤΕΙ που επιθυμεί. 

Στο δεύτερο σενάριο, όπως αναφέρουν Τα Νέα, οι μαθητές θα εξετάζονται πανελλαδικά στο δεύτερο τετράμηνο της Γ' Λυκείου σε τέσσερα μαθήματα βαρύτητας, των οποίων οι βαθμοί σε συνυπολογισμό, με μικρότερο ποσοστό, των υπόλοιπων μαθημάτων και των βαθμών του α' τετραμήνου, θα οδηγούν στην εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το σενάριο αυτό, που έχει προταθεί να εφαρμοστεί από το σχολικό έτος 2019-2020, και προϋποθέτει την μείωση των μονόωρων μαθημάτων στο Λύκειο και γενικότερα, λιγότερα μαθήματα, που θα διδάσκονται περισσότερες ώρες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης