Ανατολική Μάνη: Αναζητούν τους καλλιεργητές των 1.254 χασισόδεντρων

Ανατολική Μάνη: Αναζητούν τους καλλιεργητές των 1.254 χασισόδεντρων

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ταυτοποίηση των καλλιεργητών είναι κοντά

Ανατολική Μάνη: Αναζητούν τους καλλιεργητές των 1.254 χασισόδεντρων
Σε κατοίκους ενός χωριού του Δήμου Ανατολικής Μάνης φαίνεται ότι οδηγούν τα ευρήματα στα τρία… δάση από χασισόδεντρα που εντόπισε το ελικόπτερο της Αστυνομίας σε δασικές περιοχές της Λακωνίας. Οι δράστες είχαν προλάβει να εξαφανιστούν πριν φτάσουν οι επίγειες δυνάμεις.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί της Ασφαλείας Σπάρτης, των τμημάτων Αρεόπολης, Γυθείου και Ευρώτα και της Ο.Π.Κ.Ε., κατέσχεσαν από τους χώρους των φυτειών τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούσαν για την καλλιέργεια και το πότισμα, ο οποίος εστάλη στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για αποτυπώματα και γενετικό υλικό και, σύμφωνα με πληροφορίες, η ταυτοποίηση των καλλιεργητών είναι κοντά.

Στους εκχερσωμένους και κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους μέσα στο δάσος, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 745 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 0,30 εκατοστών ως 1,50 μέτρου στον πρώτο στην περιοχή Πλάτανος, καλλιεργούνταν 200 δενδρύλλια ύψους δυο ως 2,20 μέτρων στο δεύτερο στην ίδια περιοχή και άλλα 309 ύψους 0,30 εκατοστών ως 1,50 μέτρου στον τρίτο στο Σκαμνάκι Λακωνίας. Όλα ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Κλείσιμο
*** Χασισοφυτεία με 16 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 0,40 εκατοστών ως 2,50 μέτρων εντοπίστηκε και σε αγροτική περιοχή κοινότητας του Δήμου Ανατολικής Μάνης στη Λακωνία, αλλά αυτή τη φορά οι καλλιεργητές συνελήφθησαν. Πρόκειται για τρεις Έλληνες ηλικίας 69, 36 και 34 χρόνων, πατέρα και γιους, οι οποίοι οδηγήθηκαν από τους αστυνομικούς στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου, ενώ στο χώρο της φυτείας κατασχέθηκαν αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν για την καλλιέργεια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης