Χίος: 52χρονη Ελληνίδα παρέλαβε δέμα με δέκα κιλά λαθραίο καπνό

Χίος: 52χρονη Ελληνίδα παρέλαβε δέμα με δέκα κιλά λαθραίο καπνό

Μεγάλο κύκλωμα διακίνησης μέσω μεταφορικών εταιρειών υποπτεύεται η αστυνομία

Χίος: 52χρονη Ελληνίδα παρέλαβε δέμα με δέκα κιλά λαθραίο καπνό
Ως ιδιαίτερα σοβαρές είχαν θεωρηθεί από τους άνδρες της Ασφαλείας οι πληροφορίες που ανέφεραν ότι στην Χίο κατέφθαναν δέματα με μεγάλες ποσότητες αδασμολόγητου καπνού μέσω μεταφορικών εταιρειών και αμέσως ξεκίνησαν έρευνες, που τους οδήγησαν στον εντοπισμό ενός ύποπτου πακέτου.

Το δέμα τέθηκε υπό διακριτική παρακολούθηση στα γραφεία της μεταφορικής εταιρείας, με αποτέλεσμα να εντοπιστεί άμεσα μια 52χρονη Ελληνίδα η οποία πήγε για να το παραλάβει. Αμέσως ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, που άνοιξαν το δέμα και βρήκαν στο εσωτερικό του ένδεκα συσκευασίας με καπνό συνολικού βάρους εννέα κιλών και 984 γραμμαρίων, χωρίς την ειδική ταινία του φόρου κατανάλωσης.

Ο λαθραίος καπνός κατασχέθηκε και παραδόθηκε στο Τελωνείο του νησιού για να υπολογιστούν οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί, ενώ η 52χρονη συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χίου που άσκησε δίωξη σε βάρος της για παράβαση του του Τελωνειακού Κώδικα. Η Ασφάλεια διενεργεί προανάκριση για να εντοπίσει και τον αποστολέα του πακέτου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης