Παρίσταναν τις ενοικιάστριες για να κλέβουν τους ιδιοκτήτες

Παρίσταναν τις ενοικιάστριες για να κλέβουν τους ιδιοκτήτες

Οι δυο 22χρονες Ελληνίδες ταυτοποιήθηκαν τώρα ως αυτές που είχαν κλείσει ραντεβού πέρυσι τον Οκτώβριο με την ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια ενός διαμερίσματος στην Αμφιλοχία, δήθεν για να το νοικιάσουν

Παρίσταναν τις ενοικιάστριες για να κλέβουν τους ιδιοκτήτες
Δυο νεαρές και ευπαρουσίαστες Ελληνίδες ήταν το «δόλωμα» για μια σπείρα κακοποιών που ξάφριζε τα σπίτια ηλικιωμένων, όση ώρα εκείνοι έδειχναν στις δυο κοπέλες τα διαμερίσματα που διέθεταν προς ενοικίαση! Η σπείρα δρούσε σε διάφορες περιοχές της χώρας από τον Ιούλιο του 2016 ως φέτος τον Ιούνιο και είχε διαπράξει τουλάχιστον 27 κλοπές!

Οι δυο 22χρονες Ελληνίδες ταυτοποιήθηκαν τώρα ως αυτές που είχαν κλείσει ραντεβού πέρυσι τον Οκτώβριο με την ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια ενός διαμερίσματος στην Αμφιλοχία, δήθεν για να το νοικιάσουν. Όσο εκείνη τους έδειχνε το διαμέρισμα, οι συνεργοί τους μπήκαν στο δικό της σπίτι και άρπαξαν 1.800 ευρώ και κοσμήματα αξίας 8.000 ευρώ! Σε βάρος των δυο γυναικών σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες κλοπές, που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

Η σπείρα είχε εξαρθρωθεί στις 28 Ιουνίου από την Ασφάλεια Πατρών, οι άνδρες της οποίας είχαν συλλάβει στην Αθήνα και σε περιοχές της Μεσσηνίας τρεις Έλληνες, ένας 37χρονος, ο 33χρονος αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης και η 22χρονη σύντροφός του που είχε στο κατάστημά της 3.070 ευρώ και τέσσερα κινητά με τα οποία επικοινωνούσαν με τα θύματά τους. Ακόμη, είχαν περιληφθεί στην δικογραφία δύο 36χρονοι Έλληνες, δυο Ελληνίδες χρόνων ηλικίας 33 και 22 χρόνων και μια 29χρονη Βουλγάρα.
 
Κλείσιμο
Από τις 27 κλοπές που είχαν διαπράξει με την ίδια μέθοδο από πέρυσι τον Ιούλιο σε περιοχές των νομών Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Κορίνθου, Αργολίδος, Αττικής, Φθιώτιδας, Λάρισας, Κατερίνης, Ιωαννίνων και Ηρακλείου, τα μέλη της σπείρας είχαν αποκομίσει σε μετρητά και κοσμήματα 106.000 ευρώ, καθώς και δύο αυτοκίνητα που κατασχέθηκαν.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης