Κύπρος: Οι Τούρκοι γιορτάζουν τους βομβαρδισμούς της Τηλλυρίας

Κύπρος: Οι Τούρκοι γιορτάζουν τους βομβαρδισμούς της Τηλλυρίας

Μια αποφράδα μέρα, για την περιοχή της ακριτικής Τηλλυρίας και όλη την Κύπρο γενικά, είπε ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας

Κύπρος: Οι Τούρκοι γιορτάζουν τους βομβαρδισμούς της Τηλλυρίας
Συνολικά 75 λεωφορεία αναμένεται να περάσουν σήμερα από το οδόφραγμα του Λιμνίτη, από τις κατεχόμενες προς τις ελεύθερες περιοχές, για να μεταφέρουν πέραν των 1000 Τουρκοκυπρίων στον τουρκοκυπριακό θύλακα στα Κόκκινα, προκειμένου να παραστούν στις εκδηλώσεις για την 53η επέτειο των βομβαρδισμών της Τηλλυρίας από την τουρκική αεροπορία, σύμφωνα με τoν κατάλογο που παραδόθηκε από τα Ηνωμένα `Εθνη στις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής για την διάνοιξη των οδοφραγμάτων, στην περιοχή Τηλλυρίας Ανδρέας Καρός, μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε πως εκτός από αυτούς που θα περάσουν με λεωφορεία, αριθμός Τουρκοκυπρίων αναμένεται να μεταβεί στο χώρο με κρουαζιερόπλοια και στρατιωτικά σκάφη.

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας Νίκος Κλεάνθους, χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα μια αποφράδα μέρα, για την περιοχή της ακριτικής Τηλλυρίας και όλη την Κύπρο γενικά. Οι μνήμες, είπε, στρέφονται 53 χρόνια πίσω, με τους παλιούς να θυμούνται τα εγκλήματα που έγιναν από πλευράς Τουρκίας στην περιοχή της Τηλλυρίας, με τους  δολοφονικούς βομβαρδισμούς της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας τον Αύγουστο του 1964 εις βάρος του άμαχου πληθυσμού της περιοχής. 

Κλείσιμο
Η Τηλλυρία, είπε ο κ. Κλεάνθους, πλήρωσε βαρύ τίμημα σε μια προσπάθεια να κρατήσει την περιοχή αλώβητη και ελεύθερη από τον επεκτατισμό της Τουρκίας. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης