Υπό έλεγχο η φωτιά που έκαψε δασική έκταση στη Θάσο

Υπό έλεγχο η φωτιά που έκαψε δασική έκταση στη Θάσο

Ξέσπασε νωρίς το πρωί - Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα 

Υπό έλεγχο η φωτιά που έκαψε δασική έκταση στη Θάσο
Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στην κορυφή του νησιού της Θάσου, το Υψάριον, σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα. Η φωτιά ξέσπασε σε δασική περιοχή κοντά στο καταφύγιο, αλλά αντιμετωπίστηκε άμεσα με τη συνδρομή επίγειων και εναέριων μέσων.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική 
η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 05:45 και για την κατάσβεσή της επιχειρούσαν 11 οχήματα με 31 πυροσβέστες και 17 άτομα πεζοπόρο
Κλείσιμο
 και δύο αεροσκάφη.

Εν τω μεταξύ ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την άμεση επέμβαση και τα μέσα που διατέθηκαν για την κατάσβεση της φωτιάς στην κορυφή Υψάριον της Θάσου, δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού, Κώστας Χατζηεμμανουήλ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Η επέμβαση ήταν άμεση και από εδάφους και από αέρος. Μπορούμε να πούμε ότι την ελέγχουμε την κατάσταση κατά κάποιον τρόπο».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Θάσου, η φωτιά κατακαίει δασική έκταση στην καρδιά του νησιού, κοντά στο καταφύγιο, ωστόσο, όπως εκτιμά, οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν ευνοούν τον έλεγχο της φωτιάς.

«Νομίζω ότι έχουμε το "πάνω χέρι". Δεν φυσάει, δεν έχουμε ανέμους και αυτό βοηθά, ώστε να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα και οι άνδρες της Πυροσβεστικής. Είναι ένα μέτωπο, μία εστία, δεν ανησυχούμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηεμμανουήλ και σχολίασε, χωρίς να μπορεί ακόμη να αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο για τα ακριβή αίτια της φωτιάς, ότι «μάλλον πρόκειται για επιπόλαιη πράξη, γιατί η άπνοια δεν ευνοεί εμπρησμούς».


Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και για σήμερα 

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, για σήμερα Δευτέρα, 7 Αυγούστου, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης, υψηλός είναι ο κίνδυνος (δείκτης 3) για τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Εύβοιας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας και για τα νησιά Κρήτη, Λέσβος και Χίος.

Δείτε στον χάρτη τις περιοχές που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης