Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού ζητούν την ακύρωση της απόφασης για περικοπή τριών ειδικών επιδομάτων

Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού ζητούν την ακύρωση της απόφασης για περικοπή τριών ειδικών επιδομάτων

200 και πλέον μόνιμοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού με κοινή αίτηση ακύρωσής  που κατέθεσαν, υποστηρίζουν ότι η απόφαση είναι αντίθετη σε ένα πλέγμα Συνταγματικών διατάξεων 

Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού ζητούν την ακύρωση της απόφασης για περικοπή τριών ειδικών επιδομάτων
Αντίθετη σε ένα πλέγμα Συνταγματικών διατάξεων είναι η περικοπή των τριών ειδικών επιδομάτων στους στρατιωτικούς επισημαίνουν 200 και πάνω μόνιμοι αξιωματικοί  και υπαξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού με κοινή αίτηση ακύρωσής τους  που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
          
Οι αξιωματικοί ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας (20.5.2017) με την οποία καθορίζονται οι δικαιούχοι, το ύψος, οι  και οι προϋποθέσεις χορήγησης των επιδομάτων κινδύνου και ειδικών αποζημιώσεων που καταβάλλονται στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, κατά το μέρος που αφορά τις προϋποθέσεις χορήγησης των επιδομάτων υποβρυχίων καταστροφών, πτώσεως αλεξιπτωτιστή  και εξουδετέρωσης ναρκών.
          
Οι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού επισημαίνουν ότι με την επίμαχη υπουργική απόφαση στην ουσία περιορίζεται ο αριθμός των στρατιωτικών που μπορούν να λάβουν τα εν λόγω τρία επιδόματα. Και αυτό γιατί σύμφωνα με την επίμαχη απόφαση λαμβάνουν πλέον τα τρία αυτά επιδόματα μόνο όσοι υπηρετούν στην Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) και στο Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ). Έτσι, όμως αποκλείονται από την λήψη των επιδομάτων αυτών όλοι οι υπόλοιποι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί που συνεχίζουν να εκπαιδεύονται πάνω στο αντικείμενο τους, με όποια αυξημένη επικινδυνότητα και εάν έχει, δημιουργώντας  με το τρόπο αυτό στην ουσία  δύο κατηγορίες στρατιωτικών, κάτι το οποίο είναι κατάφωρα άδικο.
          
Κλείσιμο
Υποστηρίζουν ότι ο περιορισμός αυτός της  χορήγησης των τριών επιδομάτων σε ορισμένους μόνο αξιωματικούς και υπαξιωματικούς παραβιάσει τις συνταγματικές αρχές της ισότητας, της αναλογικότητας της  δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του πολίτη στη κράτος και της ορθολογικής οργάνωσης της δημόσιας διοίκησης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης