Σε φυλάκιση 8 μηνών ο Βαξεβάνης για δυσφήμιση δια του τύπου σε βάρος της συζύγου Στουρνάρα

Σε φυλάκιση 8 μηνών ο Βαξεβάνης για δυσφήμιση δια του τύπου σε βάρος της συζύγου Στουρνάρα

Την ενοχή του είχε προτείνει και ο εισαγγελέας υποστηρίζοντας ότι ο τρόπος του ήταν εξυβριστικός

Σε φυλάκιση 8 μηνών ο Βαξεβάνης για δυσφήμιση δια του τύπου σε βάρος της συζύγου Στουρνάρα
Ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε την Τετάρτη το βράδυ το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στο δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη ο οποίος παραπέμφθηκε στο εδώλιο μετά από μήνυση της Λίνας Νικολοπούλου-Στουρνάρα, συζύγου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. 
 
Το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, μετετέτρεψε την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης σε δυσφήμιση δια του Τύπου. 
 
Η μήνυση αφορά δημοσίευμα του περιοδικού  Hot Doc στο οποίο περιλαμβανόταν φωτογραφία της μηνύτριας και του συζύγου της και παραπλεύρως λεζάντα που ανέφερε «στο ΚΕΕΛΠΝΟ βάφτισαν τον καρκίνο κολλητικό για να πάρει λεφτά η οικογένεια Στουρνάρα».

Κλείσιμο
Πάντως, ο εισαγγελέας της έδρας επισήμανε στην αγόρευση του ότι δεν μπορεί να καταλήξει εάν αυτά που αναφέρονταν στην ανάρτηση είναι αληθή ή ψευδή καθώς εκκρεμεί η δικαστική έρευνα για την υπόθεση.

Σε άλλο σημείο της αγόρευσής του ο εισαγγελέας επισήμανε ότι η αμφιβολία όμως είναι πάντα υπέρ του κατηγορουμένου που είχε την πεποίθηση ότι αυτό που υποστήριζε ήταν αληθές, άρα δεν στοιχειοθετείται συκοφαντική αλλά απλή δυσφήμιση, ενώ τόνισε ότι υπήρχε δικαιολογημένο ενδιαφέρον για την υπόθεση αλλά ο τρόπος του δημοσιογράφου ήταν εξυβριστικός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης