Οριοθετήθηκε η φωτιά στις Σπέτσες, σε ύφεση η πυρκαγιά στην Ανάβυσσο

Οριοθετήθηκε η φωτιά στις Σπέτσες, σε ύφεση η πυρκαγιά στην Ανάβυσσο

Πολύ υψηλός σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία και Αργολίδα 

Οριοθετήθηκε η φωτιά στις Σπέτσες, σε ύφεση η πυρκαγιά στην Ανάβυσσο
Μετά από ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν πλέον να οριοθετήσουν την πυρκαγιά
που
εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων, στις Σπέτσες.

Σημειώνεται ότι η πυρκαγιά είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις λόγω των δυνατών ανέμων, ενώ σε κάποια στιγμή πέρασε μέσα από οικισμό που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή, χωρίς, όμως, να έχουν αναφερθεί ζημιές στην Πυροσβεστική.
Κλείσιμο

Αυτή την ώρα επιχειρούν στο σημείο 32 πυροσβέστες με 12 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 49 ατόμων, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Η μεγάλη φωτιά 
ανάγκασε πολλούς από τους λουόμενους στην παραλία των Αγίων Αναργύρων να διαφύγουν με θαλάσσια ταξί, καθώς το μέτωπο πλησίαζε απειλητικά. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτόπου προκάλεσε ανησυχία ήταν το γεγονός ότι καγόταν δασική έκταση, μέσα στην οποία υπάρχουν διάσπαρτες πολλές εξοχικές κατοικίες.

«Η φωτιά πέρασε μέσα από 10 με 11 εξοχικές κατοικίες και ευτυχώς δεν κάηκαν, δεν υπέστησαν ζημιές. Αν δεν προλάβουμε μέχρι το βράδυ να την ελέγξουμε, θα βρεθούμε μπροστά σε μία πολύ επικίνδυνη κατάσταση, καθώς θα πάει προς τον οικισμό. Ας ευχηθούμε ότι θα τα καταφέρουμε» δήλωσε στο protothema.gr ο δήμαρχος Σπετσών, Παναγιώτης Λυράκης. 

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 12:30 το μεσημέρι της Τρίτης, και οι μαύροι καπνοί κάλυψαν αμέσως τον ουρανό πάνω από την περιοχή Ντάπια, ανάμεσα στο παλιό και το νέο λιμάνι. 

Δείτε φωτογραφίες 

















Σε ύφεση η φωτιά στην Ανάβυσσο

Σε ύφεση βρίσκεται πλέον η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Αγιος Παντελεήμονας Αναβύσσο.

Ειδικότερα, στην Ανάβυσσο οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν με μεγάλη προσπάθεια και παρά τους δυνατούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή, να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Όλη τη νύχτα επιχειρούσαν στο σημείο 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα.


Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα, λόγω ζέστης και ανέμων

Πολύ υψηλός παραμένει και σήμερα Τετάρτη ο κίνδυνος πυρκαγιάς, σύμφωνα με τον χάρτη επικινδυνότητας που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Ειδικότερα, στο «πορτοκαλί» είναι η Αττική, σχεδόν ολόκληρη η Εύβοια, η Βοιωτία και η Αργολίδα.


 
Εξάλλου, σήμερα αναμένεται να επικρατήσει ζέστη, με θερμοκρασίες έως και 38 βαθμούς Κελσίου, ενώ παράλληλα θα πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι, που στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 9 μποφόρ, τοπικά.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το meteo.gr, η θερμοκρασία στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα κυμανθεί από 19 έως 38 βαθμούς, στη δυτική Μακεδονία από 17 έως 33, στην Ήπειρο από 19 έως 36, στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα, και την ανατολική Πελοπόννησο από 20 έως 35, στη Στερεά Ελλάδα και τη δυτική Πελοπόννησο από 20 έως 38, στα νησιά του Ιονίου από 24 έως 35, και στα νησιά του Αιγαίου από 22 έως 33, ενώ στη νότια Κρήτη και τη Ρόδο η θερμοκρασία θα φτάσει κατά τόπους τους 36 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ, ενώ στο νότιο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά στα ανατολικά έως 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα κατά 1 έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης