Μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Αγία Άννα Ευβοίας

Μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Αγία Άννα Ευβοίας

Στην περιοχή επιχειρούν 49 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 21 μονάδες πεζοπόρο, 2 υδροφόρες του δήμου, δύο μηχανήματα, ενώ στις προσπάθειες κατάσβεσης συμβάλλουν τρία καναντέρ, δύο πετζετέλ και σπεύδουν δύο ελικόπτερα

Μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Αγία Άννα Ευβοίας
Μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Αμέλαντες της Αγίας Άννας ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της
Πυροσβεστικής, προκειμένου να περιορίσουν στο ξεκίνημά του το πύρινο μέτωπο.

Αρχικά στην επιχείρηση κατάσβεσης μετείχαν 22 πυροσβέστες με 9 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο και 2 αεροσκάφη τύπου Πετζετέλ.

Στην πορεία, ωστόσο, θεωρήθηκε σκόπιμο να ενισχυθούν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς το μέτωπο είναι μεγάλο και η ένταση του αέρα δεν βοηθά τις προσπάθειες κατάσβεσης.
Κλείσιμο

Μετά και την ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων, στην περιοχή επιχειρούν 49 πυροσβέστες με 22 οχήματα, 21 μονάδες πεζοπόρο, 2 υδροφόρες του δήμου, δύο μηχανήματα, ενώ στις προσπάθειες κατάσβεσης συμβάλλουν τρία καναντέρ, δύο πετζετέλ και σπεύδουν δύο ελικόπτερα.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς κατακαίει δασική έκταση σε δύσβατη περιοχή, ενώ βρίσκεται σε μακρινή απόσταση από οικισμούς και χωριά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η κατάσταση παρουσιάζεται βελτιωμένη, ενώ γίνεται προσπάθεια πριν πέσει το φως της ημέρας, να περιοριστεί αισθητά και ει δυνατόν, να τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Πυρκαγιά σε δασική έκταση και στη Σαλαμίνα

Πυρκαγιά ξέσπασε και σε δασική έκταση στη Σαλαμίνα, με συνέπεια να ενεργοποιηθούν οι δυνάμεις του νησιού.

Στο σημείο επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η κατάσταση δεν εμπνέει ανησυχία και σύντομα θα έχει ελεγχθεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης