Στα «μαλακά» οι δολοφόνοι του ηλικιωμένου στο Βόλο - Τον είχαν βασανίσει άγρια

Στα «μαλακά» οι δολοφόνοι του ηλικιωμένου στο Βόλο - Τον είχαν βασανίσει άγρια

Ληστεία μετά φόνου με θύμα έναν 92χρονο συνταξιούχο τραπεζικό υπάλληλο μέσα στο σπίτι του στον Βόλο, στις 12 Απριλίου 2016 - Οι δράστες είχαν δέσει τα χέρια του και του είχαν κλείσει το στόμα με μονωτική ταινία προκαλώντας τον ασφυκτικό θάνατό του

Στα «μαλακά» οι δολοφόνοι του ηλικιωμένου στο Βόλο - Τον είχαν βασανίσει άγρια
Χάρη στην επιείκεια δικαστών και ενόρκων, απέφυγαν την καταδίκη τους για ανθρωποκτονία από πρόθεση οι τρεις βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση της ληστείας μετά φόνου με θύμα έναν 92χρονο συνταξιούχο τραπεζικό υπάλληλο μέσα στο σπίτι του στον Βόλο, στις 12 Απριλίου 2016.

Οι γείτονες είχαν ακούσει τα βογκητά του άτυχου ηλικιωμένου και είχαν ειδοποιήσει τους συγγενείς του. Ο εγγονός του που έσπευσε στο σπίτι, τον είχε βρει νεκρό σε αποθηκούλα στην αυλή, όπου οι δράστες είχαν δέσει τα χέρια του και του είχαν κλείσει το στόμα με μονωτική ταινία προκαλώντας τον ασφυκτικό θάνατό του. Στη συνέχεια, είχαν κάνει το σπίτι άνω κάτω, για να βρουν χρήματα και αντικείμενα αξίας.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε χάρη στα αποτυπώματα ενός εκ των πέντε δραστών που ταυτοποιήθηκαν από τους ειδικούς των Εγκληματολογικών Ερευνών και οι άλλοι τέσσερις εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Βόλου. Πρόκειται για τρεις τσιγγάνους ηλικίας 39, 57 και 63 χρόνων οι μεγαλύτεροι από τους οποίους φύλαγαν τσίλιες και δύο Έλληνες 34 και 41 χρόνων, που μπήκαν στο σπίτι του ηλικιωμένου μαζί με τον 39χρονο. 
Κλείσιμο

Το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Καρδίτσας έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως για μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη και για απόπειρα ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα. Έτσι, επέβαλε ποινή κάθειρξης 19 ετών στον 39χρονο τσιγγάνο και 15 ετών στους δυο Έλληνες, χωρίς να δώσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση. Στους δύο τσιλιαδόρους επέβαλε ποινή κάθειρξης 12 ετών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Οι καταδικασθέντες επέστρεψαν στις φυλακές Λάρισας όπου ήταν προφυλακισμένοι, ενώ οι δύο τσιλιαδόροι αφέθηκαν ελεύθεροι καταβάλλοντας εγγύηση 3.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης