Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ο νόμος για την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ο νόμος για την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ

Προβλέπει τη δημιουργία δύο νέων κρατικών φορέων - Του «Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης ΑΕ» και της εταιρείας «Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης ΑΕ»

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ο νόμος για την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ
Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ «το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο για τις αστικές συγκοινωνίες στην Περιφερειακή Ενότητα της Θεσσαλονίκης και άλλες διατάξεις» που κρατικοποιεί τον ΟΑΣΘ και δημιουργεί δύο νέους κρατικούς φορείς, τον  «Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης ΑΕ»  και της εταιρείας «Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης ΑΕ».

Να σημειωθεί πως, στην Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την κρατικοποίηση του ΟΑΣΘ, έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία. Μετοχές:

1. Το μετοχικό κεφάλαιο της Ο.Σ.Ε.Θ. ορίζεται σε έξι εκατομμύρια (6.000.000) ευρώ.

Κλείσιμο
2. Το μετοχικό κεφάλαιο διαιρείται σε δώδεκα χιλιάδες (12.000) ονομαστικές μετοχές, αξίας πεντακοσίων (500) ευρώ εκάστη. Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, η οποία λαμβάνεται μετά από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου, το μετοχικό κεφάλαιο μπορεί να αυξάνε- ται ελεύθερα, χωρίς χρονικό περιορισμό με την έκδοση νέων μετοχών.

3. Το μετοχικό κεφάλαιο κατατίθεται σε μετρητά με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου που αποτελεί και μοναδικό μέ- τοχο της εταιρίας, σε λογαριασμό που τηρείται σε οποιοδήποτε ελληνικό πιστωτικό ίδρυμα ή στην Τράπεζα της Ελλάδος στο όνομα της Ο.Σ.Ε.Θ..

4. Οι μετοχές της Ο.Σ.Ε.Θ. είναι ονομαστικές, αδιαίρετες και μη μεταβιβάσιμες. Αναγνωρίζεται μόνο ένας κύριος κάθε μετοχής.

Δείτε παρακάτω το ΦΕΚ


Πηγή: seleo.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης