Μεγάλη έκταση έχει λάβει το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων στη Θράκη

Μεγάλη έκταση έχει λάβει το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων στη Θράκη

Στην Αλεξανδρούπολη, οι αστυνομικοί συνέλαβαν αρχικά έναν 43χρονο και την 19χρονη κόρη του, όταν έκαναν έρευνα στο σπίτι τους και βρήκαν 249 πακέτα τσιγάρων και 70 συσκευασίες με καπνό

Μεγάλη έκταση έχει λάβει το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων στη Θράκη
Βρίθει στην Θράκη το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων, όπως φάνηκε από την επιχείρηση που εξαπέλυσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στην Αλεξανδρούπολη και σε ένα χωριό της Ροδόπης. Στις δυο περιοχές κατασχέθηκαν πλήθος λαθραίων εμπορευμάτων και συνελήφθησαν συνολικά έξι άτομα, όλα Έλληνες.

Στην Αλεξανδρούπολη, οι αστυνομικοί συνέλαβαν αρχικά έναν 43χρονο και την 19χρονη κόρη του, όταν έκαναν έρευνα στο σπίτι τους και βρήκαν 249 πακέτα τσιγάρων και 70 συσκευασίες με καπνό συνολικού βάρους δυο κιλών και 475 γραμμαρίων, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι ανάλογοι φόροι και δασμοί. Στη συνέχεια συνέλαβαν και έναν 24χρονο, στο σπίτι του κατέσχεσαν άλλες 42 συσκευασίες με καπνό συνολικού βάρους δυο κιλών και 100 γραμμαρίων και 30 κενές νάιλον συσκευασίες.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κομοτηνής έκαναν έρευνα στην κατοικία ενός  54χρονου σε χωριό της Ροδόπης και κατέσχεσαν 1.100 πακέτα τσιγάρων και 62 συσκευασίες καπνού βάρους τριών κιλών και 100 γραμμαρίων. Στο ίδιο χωριό, συνέλαβαν και έναν 25χρονο που είχε στο σπίτι του 240 πακέτα τσιγάρων και 15 συσκευασίες με καπνό βάρους 750 γραμμαρίων.

Κλείσιμο
Όλοι οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στις κατά τόπους εισαγγελικές αρχές με  ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα, ενώ τα λαθραία προϊόντα εστάλησαν στα αρμόδια Τελωνεία για να υπολογιστούν οι φόροι και δασμοί που δεν είχαν καταβληθεί στο δημόσιο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης