Νέα εξέγερση Αφρικανών στη Μόρια: Τα έκαναν γυαλιά - καρφιά τραυματίζοντας πέντε αστυνομικούς

Νέα εξέγερση Αφρικανών στη Μόρια: Τα έκαναν γυαλιά - καρφιά τραυματίζοντας πέντε αστυνομικούς

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους και ένας μετανάστης με δύσπνοια - Έγιναν 31 συλλήψεις - Κάηκαν τέσσερα στρέμματα ελαιώνα γύρω από τον καταυλισμό, τέντες και πέντε αυτοκίνητα

Νέα εξέγερση Αφρικανών στη Μόρια: Τα έκαναν γυαλιά - καρφιά τραυματίζοντας πέντε αστυνομικούς
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε για ακόμη μια ημέρα το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης στη Μόρια της Λέσβου καθώς το μεσημέρι της Τρίτης Αφρικανοί μετανάστες εξεγέρθηκαν και συγκρούστηκαν με δυνάμεις της Αστυνομίας και με δύο επιπλέον διμοιρίες των ΜΑΤ που μεταφέρθηκαν από την Αθήνα για να συνδράμουν σε περιπτώσεις όπως αυτή.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι, μπροστά από τα κοντέινερ της Υπηρεσίας Ασύλου, όπου μετανάστες διαμαρτύρονταν έντονα για τον εγκλωβισμό τους στη Λέσβο – μερικοί βρίσκονται εκεί από τις 20 Μαρτίου 2016, για τις απελάσεις κάποιων από αυτούς στην Τουρκία, αλλά και για την μη περαίωση των δικών τους αιτημάτων ασύλου έναντι των Σύρων και των Αφγανών. Σχεδόν αμέσως η ένταση κλιμακώθηκε και άρχισαν να πετούν αντικείμενα προς το κοντέινερ με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν άρον – άρον την δομή οι υπάλληλοι.

Στο σημείο ξέσπασε εξέγερση, και οι Αφρικανοί άρχισαν να κάνουν τα πάντα γυαλιά-καρφιά και να ανάβουν φωτιές, με αποτέλεσμα έντρομες οικογένειες μεταναστών και προσφύγων να εγκαταλείψουν προσωρινά την δομή αναζητώντας καταφύγιο στα χωράφια.


Κλείσιμο

Σύντομα, οι ταραξίες επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ άλλοι Αφρικανοί που βγήκαν έξω, έβαλαν φωτιά για αντιπερισπασμό σε έναν ελαιώνα.

Στο σημείο έσπευσαν 14 άντρες της Πυροσβεστικής με 7 οχήματα οι οποίοι δέχτηκαν και αυτοί επίθεση και έτσι τις εξωτερικές φωτιές τις έσβησαν αναγκαστικά δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη PZL, ενώ με την κάλυψη των ΜΑΤ οι πυροσβέστες εισήλθαν στη δομή και έσβησαν και εκεί τις φωτιές.


 
Οι αστυνομικοί μετά τις 5 το απόγευμα μπήκαν στο κέντρο υποδοχής και κατάφεραν να απωθήσουν και να περιορίσουν τους ταραξίες, ενώ προχώρησαν και σε συλλήψεις.

Συγκεκριμένα, έγιναν 38 προσαγωγές, οι 31 εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Στην πλειονότητά τους πρόκειται για Αφρικανούς και ανάλογα με το καθεστώς που ισχύει για τον καθένα θα ακολουθήσουν διοικητικές απελάσεις. Η κατάσταση ομαλοποιήθηκε και οι Αρχές ανέκτησαν τον έλεγχο.



Κατά τα επεισόδια τραυματίσθηκαν πέντε αστυνομικοί, εκ των οποίων ο ένας μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους και ένας μετανάστης με δύσπνοια λόγω της εισπνοής χημικών.

Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, κάηκαν τέσσερα στρέμματα ελαιοκτημάτων γύρω από τον καταυλισμό, τέντες και άλλες υποδομές μέσα στον καταυλισμό, μαζί με άγνωστο αριθμό κάδων απορριμμάτων, ενώ υπέστησαν ζημιές πέντε αυτοκίνητα αστυνομικών και άλλων εργαζομένων που βρίσκονταν έξω από το κέντρο.

Στο μεταξύ συγκλονιστικές είναι οι εικόνες μωρών μεταναστών να κλαίνε από τα δακρυγόνα που χρησιμοποίησαν οι αστυνομικές δυνάμεις για να διαλύσουν την εξέγερση.


ΜΟΡΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ από Enikos_gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης