Αρκάς: "Ο Προφήτης" σχολιάζει τα γεγονότα στο ΘΕΜΑ και το protothema.gr

Αρκάς: "Ο Προφήτης" σχολιάζει τα γεγονότα στο ΘΕΜΑ και το protothema.gr

Χιούμορ, σάτιρα, κοινωνική παρέμβαση και άποψη από τον κλασσικό «Προφήτη» και τη νέα σειρά που ξεκίνησε «Χωρίς Πάγο» από την περασμένη Κυριακή και θα συνεχίζεται κάθε Κυριακή στο Πρώτο ΘΕΜΑ

Αρκάς: "Ο Προφήτης" σχολιάζει τα γεγονότα στο ΘΕΜΑ και το protothema.gr
«"Κάθε σκίτσο του Αρκά είναι από μόνο του ένα γεγονός -όπως γεγονός είναι ότι ο Αρκάς είναι πλέον στο Πρώτο ΘΕΜΑ: Ο τρομερός «Προφήτης», με τους κεραυνοβόλους χρησμούς του φιλοξενείται ήδη στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας. Μαζί του κάθε Κυριακή και η νέα σειρά «Χωρίς Πάγο» που επιβεβαιώνει ότι ο Αρκάς, ο κορυφαίος Έλληνας καλλιτέχνης κόμικ, διαθέτει ανεξάντλητη όρεξη. Δημιουργεί ολοκαίνουργιους ήρωες, έτοιμους να γράψουν κι αυτοί ιστορία στο πάνθεον της γελοιογραφίας δια χειρός Αρκά, με τις ευθύβολες λακωνικές τους ατάκες και την ισοπεδωτική τους οξυδέρκεια. 

Ο «Προφήτης» έχει στήσει το μαντείο του και στο protothema.gr, από όπου θα προλέγει τα μελλούμενα των Ελλήνων με τον δικό του, αμίμητο τρόπο. 

Είτε στην εφημερίδα Πρώτο ΘΕΜΑ, είτε στο protothema.gr, ο χαρισματικός Αρκάς αποτυπώνει μοναδικά τη σημερινή πραγματικότητα. Και το κάνει, όπως πάντα, με ελάχιστες λέξεις, με το απορημένο, αμυδρά βαριεστημένο βλέμμα των χαρακτήρων του, με μερικές αδρές γραμμές, με μια πανίσχυρη υπόγεια σάτιρα που συντρίβει κάθε μασκάρεμα και οποιονδήποτε «δήθεν». Γι' αυτό και κάθε σκίτσο με την υπογραφή του Αρκά προκαλεί αβίαστο γέλιο, ανάμικτο με προβληματισμό. Κάτι που θα μπορούσε να ονομάζεται και «εικονογραφημένη νεοελληνική αυτογνωσία».

Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης