«Stay safe in the city of Athens»: Η αστυνομία στο πλευρό των τουριστών

«Stay safe in the city of Athens»: Η αστυνομία στο πλευρό των τουριστών

Ενημερωτικό φυλλάδιο με χρηστικές πληροφορίες, αλλά και οδηγίες για την ασφαλή περιήγηση των τουριστών στην πόλη της Αθήνας

«Stay safe in the city of Athens»: Η αστυνομία στο πλευρό των τουριστών
Εκστρατεία ενημέρωσης των τουριστών - επισκεπτών της Αθήνας ξεκίνησε με τίτλο «Stay safe in the city of Athens» η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, σε συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο πλαίσιο αναβάθμισης των υπηρεσιών της για την ασφαλή διαμονή και περιήγηση όσων επισκέπτονται την πρωτεύουσα. 

Για τον σκοπό αυτό στήθηκε ειδικό περίπτερο στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, το οποίο την Πέμπτη μοίρασε ενημερωτικό φυλλάδιο, στην αγγλική γλώσσα, με χρηστικές πληροφορίες, αλλά και οδηγίες για την ασφαλή περιήγηση των τουριστών στην πόλη της Αθήνας.

«Περιπολούν αστυνομικοί με ποδήλατα, που δρουν άμεσα και με ευελιξία. Η δράση αυτή δεν αφορά μόνο την Αθήνα, αλλά και τα αεροδρόμια και τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Η Ελλάδα παραμένει μια χώρα ασφαλής, που μπορούν να επισκέπτονται οι τουρίστες» τόνισε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, σημειώνοντας ότι το πρόγραμμα αυτό, μέσω τουρισμού, μπορεί να βοηθήσει στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.
Κλείσιμο



Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, τόνισε ότι η Αθήνα είναι μια όμορφη και ασφαλής πόλη και η Ελλάδα μια ασφαλής χώρα. «Είναι μία όμορφη στιγμή. Η Ελλάδα είναι μία ασφαλής χώρα, η Αθήνα είναι ένας κορυφαίος τουριστικός προορισμός, μία ασφαλής πόλη, μία φιλόξενη πόλη.

Η Ελληνική Αστυνομία υπηρετεί το αξίωμα ότι η εσωτερική ασφάλεια είναι αναγκαία προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την πρόοδο της χώρας.

Αυτό, όταν υπηρετείται μέσα από το τουριστικό προϊόν, μας κάνει ακόμα πιο υπεύθυνους. Η Ελληνική Αστυνομία υπηρετεί αποτελεσματικά και εγγυάται την ασφάλεια της χώρας και σήμερα αυτό που κάνει απλά εδώ, το επικοινωνεί, το δημοσιοποιεί, το κουβεντιάζει με τους τουρίστες-επισκέπτες, τους οποίους ευχαριστούμε για την παρουσία τους στην πατρίδα μας, στην πόλη μας» σημείωσε συγκεκριμένα. 
 
Από την πλευρά του, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Αττικής, Αλκιβιάδης Ασημακόπουλος, είπε ότι «έχει αναπτυχθεί αστυνομική δράση στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και στην ευρύτερη περιοχή, ενώ το κέντρο εξυπηρέτησης επισκεπτών της Αθήνας έχει εξυπηρετήσει έως τώρα περίπου 11.000 άτομα. Υπάρχει συνεργασία με τα ξενοδοχεία, από τα οποία επίσης μοιράζονται τα ενημερωτικά φυλλάδια».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης