Φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών - Δύο τραυματίες με εγκαύματα

Φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών - Δύο τραυματίες με εγκαύματα

Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο - Επί τόπου παραμένει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής για τον φόβο αναζωπυρώσεων

 Φωτιά σε εργοστάσιο πλαστικών - Δύο τραυματίες με εγκαύματα
Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά
που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε εργοστάσιο πλαστικών στην βιομηχανική περιοχή των Οινοφύτων, στο 39ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης, κοντά στον κόμβο Μαλακάσας.

Από τη φωτιά, τραυματίστηκαν ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου και ένας μηχανικός. Οι δύο τραυματίες έχουν εγκαύματα, και τους παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, προκειμένου να τους μεταφέρει στο πλησιέστερο νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Κλείσιμο


Επί τόπου παραμένει ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής για τον φόβο αναζωπυρώσεων.

Ο διοικητής του 6ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών, που βρέθηκε στο συμβάν, τόνισε: «Ο κίνδυνος ήταν από την στέγη, καθώς φοβηθήκαμε για κατάρρευση. Το πρώτο μας μέλημα ήταν να προβούμε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς παίρνοντας όλες τις προφυλάξεις για την ασφάλεια των πυροσβεστών. Είναι μια βιοτεχνία επεξεργασίας πλαστικών και υπήρχαν αρκετές καύσιμες ύλες. Οι τραυματίες είχαν βγει μόνοι τους και τους παρέλαβε το ΕΚΑΒ. Δεν γνωρίζουμε από πού προήλθε η φωτιά και πως ξεκίνησε, θα πραγματοποιηθεί προανάκριση για τα ακριβή αίτια. Η επέμβαση μας ήταν άμεση και καθοριστική ενώ βοήθησαν και υπηρεσίες από τα Οινόφυτα» 




Η φωτιά ξεκίνησε από τη μονάδα παραγωγή πλαστικών και έκαψε διάφορα πλαστικά μέσα στο χώρο του εργοστασίου, καθώς και μέρος της σκεπής της εγκατάστασης.



Στο εργοστάσιο είχαν σπεύσει 30 πυροσβέστες με 10 οχήματα, οι οποίοι κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά στο χώρο του εργοστασίου, καθώς υπήρχε φόβος να επεκταθεί στη δασική περιοχή που είναι γύρω από την επιχείρηση.



Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το εργοστάσιο βρισκόταν εν λειτουργία την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης