Σε πύρινο κλοιό η Ζάκυνθος - Φωτιά και στη Μεσσηνία

Σε πύρινο κλοιό η Ζάκυνθος - Φωτιά και στη Μεσσηνία

Το τελευταίο πύρινο μέτρωπο ξέσπασε κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου των Κρεμνών κοντά στο Ναυάγιο - Σε ύφεση η φωτιά στις Βολίμες, καλύτερη η εικόνα στις Ορθονιές - Σε δύσβατο σημείο η πυρκαγιά στο Εξωχώρι Μεσσηνίας 

Σε πύρινο κλοιό η Ζάκυνθος - Φωτιά και στη Μεσσηνία
Πριν ακόμη σβήσει η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις Ορθονιές Ζακύνθου, μια νέα
πυρκαγιά
ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου των Κρεμνών κοντά στο Ναυάγιο και λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από τις Ορθονιές.

Η πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία, ενώ στο σημείο έσπευσαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας που βρίσκονται από χθες στη βόρεια πλευρά της Ζακύνθου.
Κλείσιμο

Στο σημείο, σύμφωνα με την
Πυροσβεστική,
βρίσκονται 13 πυροσβεστικά οχήματα με 30 πυροσβέστες ενώ στις δυνάμεις κατάσβεσης επιχειρούν και δύο αεροσκάφη Canadair.

Όσο για την πυρκαγιά στις
Ορθονιές που μετέτρεψε σε στάχτες τα υπέροχα δάση των ορεινών της Ζακύνθου παρουσιάζει καλύτερη εικόνα ενώ στιο σημείο παραμένουν 14 οχήματα με 30 πυροσβέστες και 56 άτομα πεζοπόρο.

Σημειώνεται ότι κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) του Πυροσβεστικού Σώματος, έχει μεταβεί στη Ζάκυνθο και ερευνά τα περιστατικά εκδήλωσης αγροτοδασικών πυρκαγιών που έχουν εκδηλωθεί τις τελευταίες μέρες στο νησί.


Στις Βολίμες η φωτιά είναι σε ύφεση.

Φωτιά στο Εξωχώρι Μεσσηνίας σε εξαιρετικά δύσβατο σημείο

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το μεσημέρι της Τετάρτης πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Εξωχώρι Μεσσηνίας, σε  ορεινό και εξαιρετικά δύσβατο σημείο, δίχως να κινδυνεύει άμεσα οικισμός. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 22 άντρες της Πυροσβεστικής με 9 οχήματα και έξι άτομα πεζοπόρο. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης