Οι «ξεχασμένοι» του Αμύνταιου: 200 άτομα στο χωριό Βαλτόνερα περιμένουν τους αρμόδιους

Οι «ξεχασμένοι» του Αμύνταιου: 200 άτομα στο χωριό Βαλτόνερα περιμένουν τους αρμόδιους

Ενώ ο πρωθυπουργός περιοδεύει σήμερα στην περιοχή που επλήγη από τη ΔΕΗ, ένα χωριό κινδυνεύει να καταποντιστεί χωρίς μέριμνα μετεγκατάστασης

Οι «ξεχασμένοι» του Αμύνταιου: 200 άτομα στο χωριό Βαλτόνερα περιμένουν τους αρμόδιους
Στην πρόσφατα πληγείσα περιοχή από την καθίζηση της Δυτικής Μακεδονίας και του Αμυνταίου που προκάλεσε η αβλεψία της ΔΕΗ θα βρεθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας
. Παρά ταύτα κι ενώ η κυβέρνηση επικοινωνούσε με ένταση τη βοήθεια που παρείχε, ένα ολόκληρο χωριό, τα Βαλτόνερα κρίθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης δίχως όμως κανένας αρμόδιος φορέας εδώ και ημέρες να έχει μεριμνήσει ούτε για τη μεταφορά σε άλλες κατοικίες των περίπου 200 κατοίκων του, ούτε για την πλήρη μετεγκατάσταση όσων έχουν πρόβλημα σήμερα με τις περιουσίες τους.

Κλείσιμο


Ανάστατη η τοπική κοινωνία, αναδεικνύει σήμερα το θέμα, λόγω της επικείμενης πρωθυπουργικής επίσκεψης ενώ την ίδια ώρα φωνές διαμαρτυρίας σηκώνονται για τις απαλλοτριώσεις που έχουν εξαγγελεθί στις περιουσίες άλλων πληγεισών περιοχών και χωριών, λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών τιμημάτων που αναμένεται να δοθούν. 

Ήδη ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Βαλτονέρων και ο Σύλλογος που δημιούργησαν όσοι επλήγησαν από την πρόσρφατη καθίζηση που προκλήθηκε στο Αμύνταιο εξαιτίας της ΔΕΗ έχουν καλέσει τους κατοίκους της Κοινότητας σε λαϊκή συνέλευση την Κυριακή 16 Ιουλίου στις 20:00 στο Κέντρο Νεότητας του χωριού με στόχο να δουν πως θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση. 



Στη συνέλευση αυτή κλήθηκαν να παραβρεθούν ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, οι βουλευτές Φλώρινας και ο Δήμαρχος Αμυνταίου. Πάντως όπως δηλώνουν ομάδες κατοίκων στο protothema.gr η κυβέρνηση παρά τις υποσχέσεις έχει ξεχάσει το χωριό, στο οποίο κάτω από επικίνδυνες συνθήκες διαμένουν 200 άνθρωποι ακόμη και σήμερα, ένα μήνα μετά το συμβάν.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης