Αποκάλυψη από τον φίλο του Αμερικανού: Απλώς αφήσαμε τα ποτά μας στο τραπέζι τους

Αποκάλυψη από τον φίλο του Αμερικανού: Απλώς αφήσαμε τα ποτά μας στο τραπέζι τους

Αφορμή για τον καβγά δεν ήταν η σέλφι, λέει στο CBS φίλος του Aμερικανού τουρίστα που έπεσε νεκρός από τα χτυπήματα των μπράβων - Απολογούνται αύριο και μεθαύριο οι 8 κατηγορούμενοι- Άλλη μια νέα σύλληψη σήμερα 

Αποκάλυψη από τον φίλο του Αμερικανού: Απλώς αφήσαμε τα ποτά μας στο τραπέζι τους
Συνεχίζουν να σοκάρουν οι αποκαλύψεις από το εν ψυχρώ έγκλημα στο Λαγανά της Ζακύνθου, όπου έχασε τη ζωή του ένας 22χρονος Αμερικανός, χτυπημένος από μπράβους στη μέση του δρόμου,
έξω από το μπαρ που διασκέδαζε με την παρέα του. Μέχρι στιγμής αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι ότι
όλα έγιναν για μία selfie που έβγαλε το θύμα με μία σερβιτόρα του μαγαζιού όπου διασκέδαζε. Τώρα ένας αυτόπτης μάρτυρας του άγριου σκηνικού που οδήγησε στον θάνατο του Bakari Henderson δίνει μία άλλη διάσταση στη
δολοφονία.
Κλείσιμο

Συγκεκριμένα μιλώντας στο CBS ο Astrid Von Ehren-McCray, φίλος του 22χρονου, ξεκαθάρισε πως αιτία του καβγά δεν ήταν η selfie με τη σερβιτόρα του καταστήματος αλλά ένας άλλος ασήμαντος λόγος.

Σύμφωνα με τον ίδιο που ήταν παρών στη δολοφονία του ίδιου του του φίλου από τους μπράβους, όλα ξεκίνησαν όταν το θύμα και ένας άλλος φίλος τους έβαλαν τα ποτά τους σε λάθος τραπέζι. Τότε δύο από τους συλληφθέντες άρπαξαν τα μπουκάλια μπύρας και αφού τα χτύπησαν πάνω στο τραπέζι σπάζοντάς τα, στη συνέχεια κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος του Bakari. Τα υπόλοιπα λίγο πολύ είναι γνωστά... Ο νεαρός χτυπήθηκε τόσο που έπεσε αναίσθητος στο έδαφος. Παρόλα αυτά εκείνοι απτόητοι συνέχισαν να τον χτυπούν αποτελειώνοντάς τον.



Στον ανακριτή σήμερα οι δράστες 

Την ίδια ώρα στον ανακριτή οδηγούνται σήμερα οι δράστες του άγριου εγκλήματος με θύμα τον 22χρονο Αμερικανό τουρίστα Bakari Henderson.

Στους οκτώ συλληφθέντες - ένας Έλληνας και επτά Σέρβοι - η Εισαγγελέας απήγγειλε την κατηγορία της από κοινού ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ενώ αμέσως μετά την διαδικασία επέστρεψαν στα κρατητήρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου. Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να απολογηθούν, ανά τετράδες, αύριο και μεθαύριο, ενώπιον του ανακριτή.

Οι οκτώ κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Henderson αρνούνται ότι προκάλεσαν τον θάνατο του 22χρονου και ετοιμάζουν τις απολογίες τους.

Εν τω μεταξύ, σήμερα συνελήφθη άλλο ένα άτομο, ανεβάζοντας τον αριθμό των συλληφθέντων στους εννέα.

Ο συλληφθέντας είναι και αυτός Σερβικής καταγωγής και νεαρής ηλικίας, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι η Ασφάλεια Ζακύνθου, έφτασε στα ίχνη του αξιοποιώντας τα υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που έχουν καταγράψει το θάνατο του Αμερικάνου τουρίστα.
 

Ο Έλληνας μπάρμαν που συνελήφθη υποστήριξε ότι πήρε μέρος στη φονική συμπλοκή αλλά όπως είπε δεν σκότωσε εκείνος τον Bakari Jaward Henderson. «Ναι τον χτύπησα αλλά δεν είχα καμία πρόθεση να τον σκοτώσω. Είδα το περιστατικό της συμπλοκής με τον συνάδελφό μου και έτρεξα να βοηθήσω». 

Δείτε το ρεπορτάζ τοπικού καναλιού στο Όστιν του Τέξας



Ο πορτιέρης που επίσης κατηγορείται για το στυγερό έγκλημα υποστηρίζει πως δεν χτύπησε καμία φορά το θύμα. «Εγώ δεν τον χτύπησα ή τουλάχιστον δεν του προκάλεσα θανατηφόρα χτυπήματα αφού το χέρι μου είναι σπασμένο», είπε στους αστυνομικούς. 

Οι υπόλοιποι 6 Σέρβοι αρνούνται την οποιαδήποτε συμμετοχή στο έγκλημα, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, το οπτικοακουστικό υλικό τους διαψεύδει.

Φωτογραφία του Bakari Henderson στο Facebook με ένα φίλο του. Ο Bakari φορά ένα μπλουζάκι των Lakers




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης