Καταδικάστηκε η Σκορδέλη της ΧΑ για επίθεση εις βάρος μετανάστη

Καταδικάστηκε η Σκορδέλη της ΧΑ για επίθεση εις βάρος μετανάστη

Το δικαστήριο καταδίκασε την Θέμιδα Σκορδέλη σε ποινή φυλάκισης τριών ετών, με τριετή αναστολή για επίθεση σε βάρος μετανάστη στον Άγιο Παντελεήμονα, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να νοσηλευθεί

Καταδικάστηκε η Σκορδέλη της ΧΑ για επίθεση εις βάρος μετανάστη
Ύστερα από έξι χρόνια και συνεχείς αναβολές εκδόθηκε τελικά η ετυμηγορία της Δικαιοσύνης για την άλλοτε υποψήφια βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Θέμιδα Σκορδέλη, σε σχέση με τη δράση της στον Άγιο Παντελεήμονα το 2011 σε βάρος μεταναστών. 

Ειδικότερα, το δικαστήριο καταδίκασε την Θέμιδα Σκορδέλη σε ποινή φυλάκισης τριών ετών, με τριετή αναστολή για επίθεση σε βάρος μετανάστη στον Άγιο Παντελεήμονα, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να νοσηλευθεί. 

Η πρώην υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής κρίθηκε ένοχη για το αδίκημα πλημμεληματικού χαρακτήρα της ηθικής αυτουργίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη. 

Κλείσιμο
Αντίστοιχα, καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης τριών ετών για την πράξη της επικίνδυνης σωματικής βλάβης οι Ιωάννης Λουκιανός και Γεώργιος Μαρκουλάκης, επίσης κάτοικοι της περιοχής. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου που ζήτησε η υπεράσπιση, ενώ αποφάσισε οι ποινές να ανασταλούν επί τριετία.

Είχε προηγηθεί η εισαγγελική εισήγηση, με την οποία ζητήθηκε η ενοχή των τριών κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα της έδρας:

"Οι δύο κατηγορούμενοι (σ.σ. Ιωάννης Λουκιανός και Γεώργιος Μαρκουλάκης) ύστερα από εντολή της Θ. Σκορδέλη, επιτέθηκαν μαζί με άλλους στους τρεις παθόντες και επεφεραν στον ένα σειρά βλαβών. Θεωρώ ότι αποδείχθηκε πως και οι τρεις είχαν δόλο, λειτουργησαν από κοινού και ήθελαν να βλάψουν τον παθόντα" ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός, ενώ πρόσθεσε πως δεν προέκυψε το είδος των σωματικών βλαβών που φέρονται ότι επήλθαν στους άλλους δύο παθόντες.

Για το λόγο αυτό πρότεινε να καταδικασθούν οι Ιωάννης Λουκιανός και Γεώργιος Μαρκουλάκης για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης για το ένα εκ των θυμάτων, σε βάρος του οποίου "ο ένας τον χτύπησε με άγνωστο όργανο και ο δεύτερος με ένα μπουκάλι". Αντίθετα για τους άλλους δύο μετανάστες ζήτησε να μετατραπεί η κατηγορία σε έργω εξύβριση από κοινού και να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη, καθώς απαιτείται έγκληση. Όσο για τη Θέμιδα Σκορδέλη πρότεινε να κηρυχθεί ένοχη για την πράξη της ηθικής αυτουργίας στην επικίνδυνη σωματική βλάβη, αφού "ήταν η επιβολή της που οδήγησε στην πράξη των άλλων δύο".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης