Καλύτερη η εικόνα των πυρκαγιών στην Κρήτη

Καλύτερη η εικόνα των πυρκαγιών στην Κρήτη

Τη νύχτα κινδύνευσε ο οικισμός «Ανατολή» Ιεράπετρας - Πνέουν ισχυροί άνεμοι, ωστόσο η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων έχει καταφέρει να περιορίσει τα μέτωπα

Καλύτερη η εικόνα των πυρκαγιών στην Κρήτη
Καλύτερη εικόνα παρουσιάζουν οι δύο φωτιές που ξέσπασαν σήμερα  στην Ιεράπετρα και τη Σητεία. Παρά τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν και στις δύο περιοχές, η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων έχει καταφέρει να περιορίσει τα μέτωπα. 



Η μεγαλύτερη εκδηλώθηκε στη 1.30 τα ξημερώματα, κοντά στο χωριό Ανατολή Ιεράπετρας, το οποίο και κινδύνεψε τη νύχτα από τις φλόγες. Σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Κρήτης, κ. Μαραγκάκη, ο οποίος και συντονίζει το έργο της κατάσβεσης, τη νύχτα υπήρξε κίνδυνος για το χωριό, όμως το πρωί τα πράγματα ήταν καλύτερα.

Επί τόπου βρίσκονται 51 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 5 άτομα πεζοπόρο τμήμα, τέσσερα οχήματα του δήμου, ενώ από αέρος επιχειρούν δύο ελικόπτερα.

Κλείσιμο
Η δεύτερη φωτιά, που ξέσπασε στις 9 το βράδυ της Παρασκευής, εκτείνεται μεταξύ Πεύκου Σητείας και Μακρύ Γιαλού. Στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετέχουν 20 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 5 άτομα πεζοπόρου τμήματος και 15 εθελοντές.

Όπως είπε στο Ράδιο Λασίθι, εκπρόσωπος της τοπικής πυροσβεστικής, η πυρκαγιά είναι σε ύφεση, όμως λόγω της μεγάλης έκτασης που έχει καεί, γίνονται συνεχώς αναζωπυρώσεις, ενώ το έργο των πυροσβεστών είναι πολύ δύσκολο αφού έχουν φύγει δυνάμεις για την φωτιά στην Ανατολή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης