Δυστύχημα στην Αίγινα: Ποινική δίωξη κατά του πλοιάρχου και ενός ναύτη

Δυστύχημα στην Αίγινα: Ποινική δίωξη κατά του πλοιάρχου και ενός ναύτη

Ο ναύτης είχε βάρδια στο πηδάλιο της μοιραίας υδροφόρας - Αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα - Ερωτηματικό γιατί δεν αντέδρασαν οι δύο άτυχοι ψαράδες - Τι λένε οι συγγενείς τους

Δυστύχημα στην Αίγινα: Ποινική δίωξη κατά του πλοιάρχου και ενός ναύτη
Ποινικές διώξεις σε βάρος του πλοιάρχου και του ναύτη, που είχε βάρδια στο πηδάλιο της μοιραίας υδροφόρας, άσκησε το Λιμεναρχείο της Αίγινας.

Οι δύο ναυτικοί κατηγορούνται για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, διατάραξη θαλάσσιας κυκλοφορίας και παράβαση κανονισμού περί αποφυγής συγκρούσεων.

Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Εν τω μεταξύ, το Λιμεναρχείο Αίγινας όρισε πραγματογνώμονα για να διευρευνήσει την υπόθεση, ενώ στο σημείο που βυθίστηκε το αλιευτικό πήγε ιδιώτης δύτης για να καταγράψει τις πρώτες εικόνες του ναυαγίου.

Κλείσιμο


Δυστύχημα στην Αίγινα: Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει γιατί οι δύο ψαράδες δεν αντέδρασαν


Τραγικές φιγούρες τα παιδιά και οι σύζυγοι των δύο νεκρών που από τη πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο λιμεναρχείο και στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν οι δύο εβδομηντάχρονοι, για να μάθουν τι ακριβώς συνέβη


Ούτε η μεγάλη εμπειρία και η πολύχρονη σχέση τους με τη θάλασσα ,μπόρεσαν να αποτρέψουν το θάνατο των δύο ψαράδων σήμερα το πρωί ανοιχτά της Αίγινας. Τα δύο αδέρφια, ο Παντελής και ο Γιώργος Μπήτρος είχαν φύγει ξημερώματα από το σπίτι τους με το αλιευτικό τους σκάφος για να βγάλουν τη ψαριά της ημέρας. Η μοίρα όμως ήθελε τα δύο αδέρφια όπως γεννήθηκαν και μεγάλωσαν μαζί έτσι ακριβώς να φύγουν από τη ζωή. 

Συγκλονισμένη η κοινωνία του νησιού στον Αργοσαρωνικό, δεν μπορεί να πιστέψει πως τα δυο αυτά αγαπητά άτομα, χρόνια επαγγελματίες ψαράδες βρήκαν τραγικό θάνατο με αυτό το τρόπο. 

Τραγικές φιγούρες τα παιδιά και οι σύζυγοι των δύο νεκρών που από τη πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο λιμεναρχείο και στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν οι δύο εβδομηντάχρονοι, για να μάθουν τι ακριβώς συνέβη. 

Ο κουμπάρος του Παντελή Μπήτρου,συγκλονιςμένος μίλησε στο protothema .gr 
"Κρίμα που έφυγαν από τη ζωή με αυτόν τον άσχημο τρόπο. Από το πρωί έχουμε στενοχωρηθεί όλοι , οι γυναίκες τους , τα παιδιά τους ,τα εγγόνια τους δεν μπορούν να το πιστέψουν . Υποθέτω ότι τα δύο αδέρφια πρέπει να μάζευαν τα ψάρια εκείνη την ώρα και να μην είδαν την υδροφόρα που κατευθυνόταν κατά πάνω τους . Δεν μπορώ να σκεφτώ τι άλλο μπορεί να συνέβη και δεν κινήθηκαν αμέσως γιατί είχαν μεγάλη εμπειρία". 



Το χρονικό
Η τραγωδία με τους δύο νεκρούς, 71 και 74ετών αντίστοιχα , σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη θαλάσσια περιοχή 2,5 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Σουβάλας , όταν το πλοίο "Αίγινα" συγκρούστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες με το αλιευτικό σκάφος "Παναγιώτης ".

Από τη σύγκρουση το αλιευτικό σκάφος που ήταν ξύλινο διαλύθηκε , ενώ τα δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτό , έπεσαν στη θάλασσα και περισυνελέγησαν στη συνέχεια νεκροί από το πλήρωμα της υδροφόρας . Το ναυτικό δυστύχημα σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή της Καβουρόπετρας . 

Οι δύο άτυχοι ψαράδες φέρεται ότι εκείνη τη στιγμή προσπαθούσαν να μαζέψουν τα δίχτυα, καθώς παρα τις φωνές του πλοιάρχου του πλοίου δεν άκουσαν και συνέχισαν την εργασία τους . 

Ο πλοίαρχος του "Αίγινα" προσπάθησε να πραγματοποιήσει ελιγμό , ωστόσο το αλιευτικό με τους δύο επιβαίνοντες δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί και συγκρούστηκε στη δεξιά πλευρά της πρύμνης του πλοίου υδροφόρα στο πίσω μέρος . 

Συγκλονισμένος ο υποπλοίαρχος της υδροφόρας σε δηλώσεις του είπε: 

"Ήμασταν στα 50 μέτρα , τους φώναζα "περιμένετε"...Ήταν δίπλα μας και δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι , δεν ξέραμε ότι δεν ήξεραν να κολυμπούν ". 

Σύμφωνα με τον υποπλοίαρχο ( την ώρα του δυστυχήματος ) "ήμουν εκτός βάρδιας , κοιμόμουν , βγήκα και είδα το αλιευτικό σκάφος να έχει βουλιάξει , να έχει πέσει , να έχουν πνιγεί δύο άνθρωποι". 

Κατά πάσα πιθανότητα ο θάνατος των δύο άτυχων ψαράδων που έπεσαν στο νερό οφείλεται σε πνιγμό μετά από σφοδρή πτώση , ενώ τα δύο θύματα αναγνωρίστηκαν από τους οικείους τους στο κέντρο υγείας της Αίγινας . 

Το λιμεναρχείο που έχει αναλάβει την προανάκριση της υπόθεσης απαγόρευσε τον απόπλου του πλοίου υδροφόρα προκειμένου να επιθεωρηθεί, ενώ τα έξι άτομα πλήρωμα μεταξύ των οποίων και ο πλοίαρχος οδηγήθηκαν στο λιμεναρχείο προκειμένου να δώσουν καταθέσεις . Τα μέλη του πληρώματος , κατά την καταθεςή τους αφέθηκαν ελεύθερα ενώ ο πλοίαρχος συνελήφθη . 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης