Οργή του δικαστικού και εισαγγελικού κόσμου για τον Πολάκη

Οργή του δικαστικού και εισαγγελικού κόσμου για τον Πολάκη

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό προκειμένου να «μαζέψει» τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, μηνυτήρια αναφορά εναντίον του, επιστολή στις ευρωπαϊκές ενώσεις και στο συμβούλιο ευρωπαϊκών δικηγορικών συλλόγων οι τέσσερις κινήσεις που σκοπεύουν να δρομολογήσουν - Η απόφαση του ΣτΕ απαλλάσσει τους φοροφυγάδες, επιμένει ο υπουργός και κατηγορεί τη ΝΔ ότι επιχαίρει γι' αυτό

Οργή του δικαστικού και εισαγγελικού κόσμου για τον Πολάκη
Έντονη είναι η δυσφορία του δικαστικού και εισαγγελικού κόσμου για τις συνεχείς προσκλήσεις και επιθέσεις του   αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη
, οι οποίες, όπως έλεγαν, έχουν δυστυχώς την πλήρη κάλυψη του ίδιου του πρωθυπουργού
Αλέξη Τσίπρα.
         
Κλείσιμο
Όπως έλεγαν σήμερα δικαστές, ο κ. Πολάκης έχει ξεπεράσει κάθε όριο ανθρώπινης ανοχής και αξιοπρέπειας και κινείται στη σφαίρα του ανεξέλεγκτου, χωρίς να είναι σε θέση να αντιληφθεί τη ζημιά την οποία προκαλεί στη Δημοκρατία, τους θεσμούς, την κοινωνία, αλλά και το ίδιο το τελευταίο καταφύγιο του πολίτη, που είναι η Δικαιοσύνη.

Δεν παρέλειψαν οι δικαστές να επισημάνουν ότι η πρόσφατη αναφορά της Ένωσης Δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι «η αστοιχείωτη κριτική προσφέρει κακή υπηρεσία στον τόπο και τους πολίτες», είναι πολύ επιεικής πλέον για το πρόσωπο του κ. Πολάκη.
                
Υπενθυμίζεται ότι μετά τις έμμετρες δηλώσεις του κ. Πολάκη αναφορικά με την ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, που έκρινε ότι οι συνεχείς παρατάσεις παραγραφής είναι αντισυνταγματικές, η Ένωση των Δικαστών του ΣτΕ
εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση και υπογράμμιζε ότι «κρατικοί λειτουργοί και δημόσια πρόσωπα που ασκούν κριτική σε δικαστικές αποφάσεις, επιβάλλεται να έχουν υποτυπώδη, έστω, γνώση των εξελίξεων στον νομικό πολιτισμό, διότι η αστοιχείωτη κριτική προσφέρει κακή υπηρεσία στον τόπο και τους πολίτες».     
          
Προηγουμένως ο κ. Πολάκης σε ανάρτησή του στο facebook, σε έμμετρο λόγο, έκανε επίθεση στους δικαστές του ΣτΕ, δηλώνοντας πως «προστατεύουν τους ληστές, για χάρη των καναλαρχών», πως «αυτή δεν είναι Δικαιοσύνη και μάλιστα τυφλή, είναι η προστασία του κάθε "νταβατζή"», κ.λπ.
          
Μετά από όλα αυτά, ο κ. Πολάκης έτυχε της απολύτου προστασίας και στήριξης του Πρωθυπουργού, καθώς ο τελευταίος κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας, επισήμανε ότι  «εμείς οι αστοιχείωτοι καταφέρνουμε και ξεπερνάμε πολλές φορές ακόμα και θεσμικά εμπόδια».
          
Έτσι, ο κ. Πολάκης έχοντας πλέον την στήριξη του κ. Τσίπρα έκανε ένα ακόμη βήμα και μέσω του προφίλ του στο facebook, κατηγόρησε το Συμβούλιο της Επικρατείας ότι «κουκουλώνει την ληστεία της δεκαετίας του εκσυγχρονισμού, των Ολυμπιακών Αγώνων, των εξοπλισμών και του πάρτυ στην Υγεία».
          
Τώρα, τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Δικαστικών Ενώσεων, τα οποία είναι έντονα ενοχλημένα από τη στάση και τη φρασεολογία του κ. Πολάκη, αναζητούν τρόπους αντίδρασης στο αρνητικό αυτό φαινόμενο της πολιτικής ζωής.
          
Κατ΄ αρχάς, αφού απέκλεισαν το ενδεχόμενο η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου να παρέμβει αυτεπάγγελτα στο θέμα  αυτό και αφού θεώρησαν μάταιο να ζητήσουν να δουν τον Πρωθυπουργό, επικαλούμενοι τη  λαϊκή ρήση, «στου κουφού την πόρτα, όσο θες βρόντα», αποφάσισαν να αναζητήσουν άλλες λύσεις.
          
Μία εξ αυτών είναι να εκδώσουν κοινή αυστηρή ανακοίνωση όλες οι δικαστικές Ενώσεις και να καλούν τον πρωθυπουργό να «μαζέψει» τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.
          
Η δεύτερη είναι να καταθέσουν μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του κ. Πολάκη.
          
Η τρίτη είναι να στείλουν στις Ευρωπαϊκές δικαστικές Ενώσεις επιστολή στην οποία να καυτηριάζουν το «φαινόμενο Πολάκης» και να ζητούν την  έκδοση καταδικαστικού ψηφίσματος τους, έτσι ώστε να καταδεχτεί η αρνητική αυτή πτυχή της ελληνικής πολιτικής ζωής.
          
Το τέταρτο είναι να στείλουν στο Συμβούλιο των Ευρωπαϊκών Δικηγορικών Συλλόγων (CCBE) -μιας που ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών παραμένει αμέτοχος, αν και θεωρεί ότι ο δικηγόρος είναι συλλειτουργός της Δικαιοσύνης-  επιστολή διαμαρτυρίας και να εκθέτουν το «πρόβλημα Πολάκης».
          
Πάντως, δεν αποκλείεται οι ενέργειες των δικαστών να έχουν πολλούς αποδέκτες, ενώ εξετάζουν και άλλες πιθανές αντιδράσεις, όπως ακόμα και να αντιδράσουν αυτόνομα οι δικαστικές Ενώσεις. Όλες οι εκδοχές είναι πάνω στο τραπέζι....


Να σημειώσουμε ότι ακόμη και χθες, στη συζήτηση στη Βουλή για την Οικονομία, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας βρήκε την ευκαιρία να αναφερθεί για μια ακόμη φορά επικριτικά στη Δικαιοσύνη υποστηρίζοντας αυτή τη φορά ότι οι δικαστές θα πρέπει να ακολουθούν το κοινό περί Δικαίου αίσθημα. «Να επιχαίρετε ως κόμμα για απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που απαλλάσσει λίστες φοροφυγάδων καταπατώντας κάθε έννοια περί κοινού Δικαίου αισθήματος» είπε ο κ. Πολάκης 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης