Νέα σύγκρουση Τόσκα - ΝΔ με φόντο τα Εξάρχεια

Νέα σύγκρουση Τόσκα - ΝΔ με φόντο τα Εξάρχεια

Αντιπαράθεση με σκληρούς όρους για τους αστυνομικούς, τον διάλογο με τις συλλογικότητες και την αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ

Νέα σύγκρουση Τόσκα - ΝΔ με φόντο τα Εξάρχεια
Οξύτατη αντιπαράθεση ξέσπασε σήμερα μεταξύ του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και της Νέας Δημοκρατίας. 

Αφορμή αποτέλεσαν όσα είπε ο κ. Τόσκας στην εφημερίδα Αυγή σχετικά με την αντιπολιτευτική τακτική της Νέας Δημοκρατίας
. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντέδρασε έντονα στις δηλώσεις του και σε ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι «ο κατ' ευφημισμό υπουργός Προστασίας του Πολίτη προκαλεί όλους  τους δημοκρατικούς πολίτες». 

«Του συνιστούμε να ασχοληθεί με τη λύση των σοβαρών προβλημάτων που επιτείνει με την ανικανότητα του. Να σταματήσει το διάλογο με τις "συλλογικότητες" και να παύσει να επιτίθεται στους αστυνομικούς. Αντί να τους σχολιάζει, ας συμβάλλει στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους καθώς είναι γνωστό ότι καθημερινά κινδυνεύουν όλο και περισσότερο» σημειώνει η ΝΔ.
Κλείσιμο

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Πειραιώς, «η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να έχει ως προτεραιότητα της την ασφάλεια των πολιτών γιατί διαφορετικά δεν υπάρχει ελευθερία στη χώρα. Θα συνεχίσει να δρα για να παύσουν να υπάρχουν άβατα σε οποιαδήποτε περιοχή της χώρας. Αυτό ζητά η κοινωνία από την αξιωματική αντιπολίτευση, αυτή είναι η υπεύθυνη αποστολή της και ο κ. Τόσκας είναι υποχρεωμένος να το αποδεχθεί όσο καιρό ακόμη θα βρίσκεται σε αυτό το Υπουργείο».

Στις δηλώσεις του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη υποστήριξε ότι «η ΝΔ είναι «σε τελείως λάθος κατεύθυνση και φεύγει από τα πολιτικά αποδεκτά όρια της αντιπολίτευσης». «Μπαίνει στον ολισθηρό κατήφορο χρησιμοποίησης οργάνων του σκληρού μηχανισμού του κράτους, προκειμένου να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση και τη χώρα», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τόσκας ο οποίος για μια ακόμη φορά υποστήριξε την ορθότητα της απόφασης των αστυνομικών αρχών για απαγόρευση της συγκέντρωσης της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια. 

Ο Νίκος Τόσκας από το κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος απαντώντας στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΝΔ, δήλωσε:

«Τα Σώματα Ασφαλείας θα λειτουργούν σεβόμενα τους κανόνες της κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Δεν βρισκόμαστε στο 1965».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης