Προχωρά η πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

Προχωρά η πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

«Τα πάντα θα εξαρτηθούν από το τίμημα των λιγνιτικών μονάδων», υπογραμμίζει ο πρόεδρος, Μανώλης Παναγιωτάκης - «Κανένας φόβος για black out, λόγω του καύσωνα»


Προχωρά η πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ
«Εκτός κάδρου» αποκρατικοποιήσεων έμειναν τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια της ΔΕΗ, σύμφωνα με τον κ. Μανώλη Παναγιωτάκη, ο οποίος ωστόσο, έσπευσε να προειδοποιήσει για αρνητικές συνέπειες αν δεν αποφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα η πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων.


 «Με το σχέδιο της ''μικρής ΔΕΗ'' θα δίναμε 930 μέγκαβατ υδροηλεκτρικά. Η ζημία που θα πάθαινε η ΔΕΗ θα ήταν μεγάλη καθώς τα υδροηλεκτρικά είναι οι μόνες κερδοφόρες μονάδες» είπε αρχικά ο πρόεδρος της ΔΕΗ, ενημερώνοντας τα μέλη της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για να επισημάνει πως «Θεωρούμε θετικό ότι δεν έχουν συμπεριληφθεί υδροηλεκτρικά στα προς πώληση περιουσιακά μας στοιχεία  και αγωνιζόμαστε να πετύχει αυτή η πώληση. Πρέπει να είμαι ένας καλός dealer. Όπως καταφέραμε καλό τίμημα για το 24% του ΑΔΜΗΕ πρέπει να καταφέρουμε καλό τίμημα και για το 40% των λιγνιτικών. Θα είναι πολύ κακό αν δεν το πετύχουμε».


Κλείσιμο
Ο ίδιος υποστήριξε πως η πολιτική αντιμετώπισης ληξιπρόθεσμων οφειλών «απέδωσε αλλά έφτασε στα όριά της. Δεν βλέπουμε να ανακτάμε περισσότερα» τονίζοντας ωστόσο πως «αυτό δεν σημαίνει ότι θα διακόψουμε τα προγράμματα. Συνεχίζουμε τις 36 δόσεις και την έκπτωση 15%».  

Παράλληλα, επανέλαβε ότι η ΔΕΗ έχει απευθυνθεί σε ιδιωτική εταιρεία προκειμένου να αυξήσει την εισπραξιμότητα από λογαριασμούς ρεύματος.


«Ηδη είμαστε σε διαδικασία πρόσληψης τεχνικού εξειδικευμένου συμβούλου που θα μας βοηθήσει σε πράγματα που δεν τα κατέχουμε. Τους πελάτες μας δεν τους ξέρουμε όσο θα έπρεπε να τους ξέρουμε. Χρειαζόμαστε υποστήριξη για καλύτερη εξυπηρέτηση και καλύτερη ανάκτηση των χρημάτων μας» είπε για να προσθέσει «γίνεται διαρκής αγώνας να πληρώσουν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές.

Είναι ανοικτό μέτωπο. Τους κόβουμε το ρεύμα βρίσκουν όμως τρόπους παράνομους να το επανασυνδέουν». Πάντως, ο κ. Παναγιωτάκης έσπευσε να διευκρινίσει ότι η συνεργασία με την εισπρακτική εταιρεία δεν θα προκαλέσει «σαφάρι στα λαϊκά στρώματα. Διευκολύνσεις συνεχίζουμε να κάνουμε και εξυπηρετούμε τα αιτήματα για να μην μείνει κανείς χωρίς ρεύμα. Καταλαβαίνετε όμως ότι η ΔΕΗ πρέπει να εισπράττει για να καλύπτει τα λειτουργικά της έξοδα».

Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτάκης διαβεβαίωσε ότι δεν αναμένονται προβλήματα ηλεκτροδότησης από τον καύσωνα.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης