Εξαρθρώθηκε σπείρα που λήστεψε 27 σπίτια σε όλη τη χώρα!

Εξαρθρώθηκε σπείρα που λήστεψε 27 σπίτια σε όλη τη χώρα!

Προτιμούσαν τους ηλικιωμένους ιδιοκτήτες σπιτιών, στους οποίους δύο μέλη της σπείρας παρουσιάζονταν ως υποψήφιοι ενοικιαστές και οι άλλοι έκλεβαν

Εξαρθρώθηκε σπείρα που λήστεψε 27 σπίτια σε όλη τη χώρα!
Ολόκληρο σχέδιο με ρόλους που εναλλάσσονταν είχε καταστρώσει μια σπείρα που δρούσε σε όλη την Ελλάδα με αρχηγούς ένα ζευγάρι Ελλήνων, για να αδειάζει τα σπίτια ηλικιωμένων την ώρα που απασχολούσαν τους -συνήθως ηλικιωμένους- ιδιοκτήτες τους με το πρόσχημα ότι ήθελαν να νοικιάσουν άλλα διαμερίσματά τους!

Ο 33χρονος αρχηγός μαζί με την 22χρονη σύντροφό του έβρισκαν από αγγελίες ιδιοκτήτες ακινήτων προς ενοικίαση, επικοινωνούσαν μαζί τους από τα κινητά τους και, αν καταλάβαιναν πως είναι μεγάλης ηλικίας, τους έπιαναν κουβέντα προσπαθώντας να “ψαρέψουν” την οικονομική και οικογενειακή τους κατάσταση. Αν διαπίστωναν ότι μπορούσαν να δράσουν, έκλειναν ραντεβού τάχα για να τους δείξουν το διαμέρισμα και να το νοικιάσουν. Την ώρα που οι ιδιοκτήτες έκαναν την επίδειξη, οι συνεργοί του ζευγαριού έμπαιναν στο σπίτι του ιδιοκτήτη και άρπαζαν μετρητά και κοσμήματα! Με τον τρόπο αυτό, διέπραξαν από πέρυσι τον Ιούλιο 27 κλοπές σε σπίτια της Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Κορίνθου, Αργολίδος, Αττικής, Φθιώτιδας, Λάρισας, Κατερίνης, Ιωαννίνων και Ηρακλείου, με συνολική λεία αξίας άνω των 106.000 ευρώ!

Η δράση της σπείρας εξιχνιάστηκε μετά από πολύμηνες έρευνες των αστυνομικών της Ασφαλείας Πατρών, οι οποίοι συνέλαβαν στην Αθήνα και σε περιοχές της Μεσσηνίας το ζευγάρι των “εγκεφάλων” και έναν 37χρονο Έλληνα συνεργό τους, που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και κατοχή ναρκωτικών κατά περίπτωση. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλοι δυο 36χρονοι Έλληνες, δυο Ελληνίδες ηλικίας 33 και 22 χρόνων και μια 29χρονη  Βουλγάρα, που είχαν αναλάβει τις κλοπές. 

Στο κατάστημα για τατουάζ που διατηρεί η 22χρονη στην Αττική, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 3.070 ευρώ, τέσσερα κινητά μεταξύ των οποίων αυτά με τα οποία επικοινωνούσαν με τα θύματά τους, πλήθος κάρτες sim τις οποίες χρησιμοποιούσαν κάθε φορά για να μην εντοπίζονται και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, ενώ κατασχέθηκαν και δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για να μετακινούνται στις πόλεις όπου θα δρούσαν.
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης