Πανεπιστημιακοί: Η κυβέρνηση απαξίωσε για άλλη μια φορά τους καθηγητές

Πανεπιστημιακοί: Η κυβέρνηση απαξίωσε για άλλη μια φορά τους καθηγητές

«Νομοθέτησε νέες αντισυνταγματικές μειώσεις στις αποδοχές των Καθηγητών και παράλληλα εξουθενώνει φορολογικά όλους τους Πανεπιστημιακούς»

Πανεπιστημιακοί: Η κυβέρνηση απαξίωσε για άλλη μια φορά τους καθηγητές
Η κυβέρνηση απαξίωσε για άλλη μια φορά τους Καθηγητές Πανεπιστημίου προκαλώντας δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση, αφού ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών καθηγητής κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος
δεν καταδέχθηκε να είναι παρών στην προγραμματισμένη παράσταση στο γραφείο του, καταγγέλλει η ΠΟΣΔΕΠ επισημαίνοντας: «Η Κυβέρνηση όχι μόνο αρνήθηκε να εφαρμόσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις αντισυνταγματικές περικοπές στις αποδοχές των Καθηγητών Πανεπιστημίου που είχαν γίνει το 2012, αλλά επιπλέον νομοθέτησε νέες αντισυνταγματικές μειώσεις στις αποδοχές των Καθηγητών και παράλληλα εξουθενώνει φορολογικά όλους τους Πανεπιστημιακούς».

Οι πανεπιστημιακοί υπογραμμίζουν: «Η επίθεση της Κυβέρνησης απέναντι στα Πανεπιστήμια είναι ολομέτωπη: επεκτείνεται και στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Πανεπιστημίων, διαλύει τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα, αυξάνει τη γραφειοκρατία στους ΕΛΚΕ και την διαχείριση των ερευνητικών προγραμμάτων επιβάλλοντας σε ολους τους Πανεπιστημιακούς να υποβάλλουν δήλωση πόθεν έσχες. Η υποκρισία της Κυβέρνησης δεν έχει όρια. Η υπομονή και οι αντοχές μας εξαντλήθηκαν».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης