Πρόστιμο 75.000 ευρώ σε εταιρεία για αποστολή εμπορικών spam

Πρόστιμο 75.000 ευρώ σε εταιρεία για αποστολή εμπορικών spam

Το πρόστιμο επιβλήθηκε σε εταιρεία διαδικτυακού μάρκετινγκ που έστελνε παράνομα μέσω email μεγάλο αριθμό μηνυμάτων αζήτητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας (spam) σε παραλήπτες χωρίς τη συγκατάθεσή τους

Πρόστιμο 75.000 ευρώ σε εταιρεία για αποστολή εμπορικών spam
Μετά από καταγγελίες η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα επέβαλλε υψηλό πρόστιμο των 75.000 ευρώ  σε εταιρεία διαδικτυακού μάρκετινγκ που έστελνε παράνομα μέσω email μεγάλο αριθμό μηνυμάτων  αζήτητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας (spam) σε παραλήπτες χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Σκοπός της αποστολής των spam ήταν η εμπορική  προώθηση  προϊόντων και υπηρεσιών. Για την αποστολή των   spam δεν υπήρχε η προηγούµενη συγκατάθεση των παραληπτών, ούτε αυτοί είχαν προηγούμενη συναλλακτική επαφή ή άλλη επαφή επαγγελµατικού χαρακτήρα, µε  την εν λόγω εταιρεία.

Σύμφωνα με την υπ΄  αριθμ. 50/2017 απόφαση της Αρχής, το επίμαχο πρόστιμο επιβλήθηκε για «παράνομη αποστολή εξαιρετικά μεγάλου αριθμού μηνυμάτων αζήτητης ηλεκτρονικής επικοινωνίας για το σκοπό της απευθείας εμπορικής προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών (παράβαση του άρθρου 11 του ν. 3471/2006) καθώς και για παράβαση της διάταξης του άρθρο 4 παράγραφος 5 του ν. 3471/2006, η οποία αφορά στην παρακολούθηση της απόδοσης των διαφημιστικών μηνυμάτων μέσω πρόσβασης σε πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στον τερματικό εξοπλισμό των χρηστών».

Κλείσιμο
Παράλληλα, στην  εν λόγω εταιρεία επιβλήθηκε από την Αρχή η καταστροφή του επίμαχου αρχείου των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που τηρούνται χωρίς την ύπαρξη συγκατάθεσης των παραληπτών, όπως επίσης στην εταιρεία επιβλήθηκε η υποχρέωση να ενημερώσει την Αρχή για την υλοποίηση της εν λόγω καταστροφής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης