Ανακαίνιση του νοσοκομείου Αλεξάνδρα με δωρεά του Ιδρύματος «Νιάρχος»

Ανακαίνιση του νοσοκομείου Αλεξάνδρα με δωρεά του Ιδρύματος «Νιάρχος»

Μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο θα παραδοθεί ανακαινισμένο το Τμήμα Μαστού, δυναμικότητας 18 κλινών, και θα τοποθετηθεί ο γραμμικός  επιταχυντής στο Τμήμα Ακτινοθεραπείας του νοσοκομείου

Ανακαίνιση του νοσοκομείου Αλεξάνδρα με δωρεά του Ιδρύματος «Νιάρχος»
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ανακαίνιση των υποδομών του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» με τη χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».Με την ολοκλήρωσή της το τέλος του 2017 θα παραδοθεί στους Έλληνες ασθενείς ένα «νέο» νοσοκομείο.
 
Συγκεκριμένα, και μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο θα παραδοθεί ανακαινισμένο το Τμήμα Μαστού, δυναμικότητας 18 κλινών, και θα τοποθετηθεί ο γραμμικός  επιταχυντής στο Τμήμα Ακτινοθεραπείας του νοσοκομείου. Η εγκατάσταση και λειτουργία του μηχανήματος εκτιμάται ότι θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του χρόνου αναμονής των ασθενών κατά έναν μήνα και συνολικό αριθμό 10.000  θεραπειών στη διάρκεια ζωής του μηχανήματος.
 
Επίσης, έχει  παραδοθεί η Κεντρική Αποστείρωση με χρηματοδότηση από κρατικούς πόρους, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να παραδοθεί το Εφεδρικό Χειρουργείο εμβαδού με τη λειτουργία του οποίου αναμένεται αύξηση των χειρουργικών επεμβάσεων κατά 800 ετησίως.
 
Κλείσιμο
Ποιες αλλαγές χρηματοδοτεί το Ίδρυμα Νιάρχος
 
Στο πλαίσιο της κτηριακής ανακαίνισης που βρίσκεται σε εξέλιξη, περιλαμβάνονται τα εξής έργα:
-Λειτουργική και Κτιριακή Αναβάθμιση του Τμήματος των Επειγόντων Περιστατικών - Εξωτερικών Ιατρείων - Κεντρικού Διαδρόμου- Τμήματος Αιμοδοσίας.
 
Επίσης, ανακαίνιση του Χώρου Παραλαβής Επιτόκων εμβαδού με χρηματοδότηση από κρατικούς πόρους.Ακόμη, βρίσκονται στο στάδιο μελέτης και σχεδιασμού η ανακαίνιση του Χώρου Βραχείας Νοσηλείας, το Σωληνωτό Ταχυδρομείο, η ΜΕΘ με χρηματοδότηση από κρατικούς πόρους.
 
Συνεργασία «Έλενα Βενιζέλου», «Αλεξάνδρα», Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής για εξαρτημένες μητέρες
 
Πλαίσιο συνεργασίας για την από κοινού παρέμβαση σε εξαρτημένες έγκυες και λεχωίδες συμφώνησαν να αναπτύξουν οι επικεφαλής των διασυνδεόμενων νοσοκομείων «Έλενα Βενιζέλου» και «Αλεξάνδρα» με το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής (ΨΝΑ).
 
Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας αφορά τη θεσμοθετημένη διασύνδεση των υπηρεσιών των τριών Νοσοκομείων, με το Ειδικό Πρόγραμμα Εξαρτημένων Μητέρων με τα παιδιά τους της Μονάδας Απεξάρτησης Τοξικομανών 18 ΑΝΩ, προκειμένου να επιτευχθεί, στο πλαίσιο της ολιστικής παρέμβασης, η υποστήριξη της εξαρτημένης μητέρας με τη ένταξή της σε θεραπευτικό πρόγραμμα και την παραμονή των βρεφών στο οικογενειακό τους περιβάλλον.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης