Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Γυναίκα, μέλος της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό», προσπάθησε να μαγνητοφωνήσει την κατάθεση του μάρτυρα Θανάση Κούρκουλα, επίσης μέλους της Κίνησης

Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής
Ένταση επικράτησε στη δίκη της Χρυσής Αυγής
, όταν μια γυναίκα από το ακροατήριο μέλος της πρωτοβουλίας «Απελάστε το Ρατσισμό», προσπάθησε να
μαγνητοφωνήσει την κατάθεση του μάρτυρα Θανάση Κούρκουλα αλλά και να τον φωτογραφίσει, κάτι το οποίο απαγορεύεται από τη σχετική νομοθεσία. 

Κλείσιμο
Μετά την αποκάλυψη των προθέσεων της γυναίκας οι τόνοι ανέβηκαν στη δίκη με τους συνηγόρους υπεράσπισης να αντιδρούν έντονα και να ζητούν την απομάκρυνση της γυναίκας από τη δικαστική αίθουσα. Τελικά, οι τόνοι έπεσαν με παρέμβαση των αστυνομικών που απομάκρυναν και τη γυναίκα αλλά και τον Θανάση Κούρκουλα, έως ότου ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Στη συνέχεια, η δίκη συνεχίστηκε με την κατάθεση του κυρίου Κούρκουλα, καθηγητή πληροφορική και μέλους της κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό», ο οποίος εξετάστηκε από συνηγόρους υπεράσπισης. Ο μάρτυρας δέχθηκε σειρά ερωτήσεων γύρω από τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής το 2008 για την επέτειο των Ιμίων. 

Επανέλαβε ότι είχε δει στην πορεία τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκο, καθώς και ότι οι χρυσαυγίτες κρατούσαν ρόπαλα, ασπίδες και μαχαίρια, με τα οποία και επιτέθηκαν στην αντιφασιστική πορεία που πραγματοποιούνταν την ίδια ώρα στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην οποία ο ίδιος συμμετείχε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης