Επιστημονική ημερίδα: Η διαμεσολάβηση στις διοικητικές διαφορές

Επιστημονική ημερίδα: Η διαμεσολάβηση στις διοικητικές διαφορές

Η διαμεσολάβηση στις διοικητικές διαφορές ήταν το θέμα της επιστημονικής ημερίδας που συνδιοργάνωσαν ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ο Οργανισμός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ.) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Διοικητικών Επιστημών (Ε.Ι.Δ.Ε.)

Επιστημονική ημερίδα: Η διαμεσολάβηση στις διοικητικές διαφορές
Η διαμεσολάβηση στις διοικητικές διαφορές ήταν το θέμα της επιστημονικής ημερίδας που συνδιοργάνωσαν ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ο Οργανισμός Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ.) και το Ελληνικό Ινστιτούτο Διοικητικών Επιστημών (Ε.Ι.Δ.Ε.).
             
Την συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του ΔΣΑ, συντόνισε ο   πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ. για τη διαμεσολάβηση στις διοικητικές διαφορές  και πρώην   πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Κωνσταντίνος Μενουδάκος, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής, ο γενικός γραμματέας του Ο.Π.Ε.Μ.Ε.Δ. Νικόλας Κανελλόπουλος και ο πρόεδρος του Ε.Ι.Δ.Ε. και πρώην αντιπρόεδρος  του Σ.τ.Ε. Φιλοκτήμων Αρναούτογλου.

Παρέμβαση κατά τις εργασίες της ημερίδας πραγματοποίησε  ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης και αναφέρθηκε στην προστιθέμενη αξία της διαμεσολάβησης στην δημόσια σφαίρα.
             
Κλείσιμο
Ο κ. Κουρμούζης αναφορικά με τον ρόλο των διαμεσολαβητών – συντονιστών στο νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, τόνισε ότι θα αξιοποιηθούν στο σύνολό τους οι ενδιαφερόμενοι διαμεσολαβητές σταδιακά βάσει του αριθμού αιτήσεων των επιχειρήσεων και δεσμεύτηκε ότι σύντομα μετά την έναρξη εφαρμογής  του νόμου θα προκηρυχθούν νέες θέσεις συντονιστών.
             
Παράλληλα,  ο   σύμβουλος Επικρατείας του Σ.τ.Ε Κωνσταντίνος Κουσούλης, αναφέρθηκε στις εναλλακτικές μεθόδους επίλυσης διαφορών στο πεδίο του Διοικητικού Δικαίου.
             
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις για μοντέλα χωρών που αξιοποιούν τη διαμεσολάβηση στις διοικητικές διαφορές και τις δυνατότητες που υπάρχουν για την Ελλάδα. Ειδικότερα, ο πάρεδρος του Σ.τ.Ε., Βασίλης Ανδρουλάκη  μίλησε για τη  διαμεσολάβηση στις διοικητικές διαφορές στη Γαλλία, ενώ η δικηγόρος  Αλεξάνδρα Δελλή, , παρουσίασε τον τρόπο  λειτουργεί της διαμεσολάβησης στις διοικητικές διαφορές στην Ολλανδία.
             
Από την πλευρά της η δικηγόρος - διαμεσολαβήτρια Βίκυ Αθανάσογλου,    αναφέρθηκε στο μοντέλο διαμεσολάβησης στην Γερμανίας και η επίσης  δικηγόρος - διαμεσολαβήτρια Βασιλική Σκορδάκη, αναφέρθηκε  στις προοπτικές της  διαμεσολάβησης  στις διοικητικές διαφορές στη χώρα μας και παρουσίασε τις αρχικές σκέψεις της επιτροπής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης