Πορεία συμβασιούχων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Πορεία συμβασιούχων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα Βενιζέλου και πορεία διαμαρτυρίας μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης

Πορεία συμβασιούχων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα Βενιζέλου και πορεία διαμαρτυρίας μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, δια μέσου κεντρικών οδών της πόλης, πραγματοποίησαν το πρωί συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση αντιδρούν στην απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που έκρινε αντισυνταγματική την παράταση των συμβάσεων τους. Οι κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν σήμερα θα κορυφωθούν την Πέμπτη 22 Ιουνίου, με 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωθέντων θέλησε να συναντηθεί με την επικεφαλής του Πρωθυπουργικού Γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου, προκειμένου να την ενημερώσουν για τα αιτήματα τους, ωστόσο λόγω απουσίας της δεν πραγματοποιήθηκε η συνάντηση.

Κλείσιμο
"Ζητούμε σταθερή και μόνιμη εργασία και μετατροπή των συμβάσεων μας σε συμβάσεις αορίστου χρόνου. Γι' αυτό θα παλέψουμε. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Θα περιμένουμε την ενημέρωση των συναδέλφων από την αυριανή συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Πάνο Σκουρλέτη και θα δράσουμε αναλόγως" δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ και δημοτικών επιχειρήσεων του νομού Θεσσαλονίκης, Σοφία Εξαδαχτύλου.

Σύμφωνα με την κ.Εξαδαχτύλου για αύριο έχουν προγραμματιστεί καταλήψεις σε αμαξοστάσια του δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ. Αποτέλεσμα θα είναι να μην βγουν οχήματα της καθαριότητας στους δρόμους της πόλης και να μην πραγματοποιηθεί η αποκομιδή των σκουπιδιών.
Εκτός όμως από τον δήμο Θεσσαλονίκης, ο δήμος Δέλτα με σημερινή του ανακοίνωση ενημερώνει πως λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα και της κατάληψης του αμαξοστασίου δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί ομαλή αποκομιδή των απορριμμάτων. Για το λόγο αυτό, καλούνται οι κάτοικοι όλων των δημοτικών κοινοτήτων του δήμου Δέλτα να μη βγάζουν στους κάδους οικιακά απορρίμματα, όσο αυτό είναι δυνατόν, διότι μπορεί να δημιουργηθεί κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης