PROTOTHEMA

Ελλάδα

Ζητούν τη μονιμοποίηση συμβασιούχων

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έκανε κατάληψη στο γραφείο του Σκουρλέτη για να κλείσει ραντεβού μαζί του

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ έκανε κατάληψη στο γραφείο του Σκουρλέτη για να κλείσει ραντεβού μαζί του

Λίγο πριν τις 10 συνδικαλιστές που είχαν καταλάβει το γραφείο του υπουργού Εσωτερικών αποχώρησαν από το κτήριο αφού πήραν τη δέσμευση ότι θα συναντηθούν μαζί του για το θέμα των συμβασιούχων στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης

Με την υπόσχεση ότι την Τρίτη θα συναντηθούν με τον Πάνο Σκουρλέτη αποχώρησαν λίγο πριν τις 10 το πρωί οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ που από νωρίς το πρωί είχαν προχωρήσει στην κατάληψη του γραφείου του υπουργού Εσωτερικών διεκδικώντας την μονιμοποίηση των συναδέλφων στους συμβασιούχων που απασχολούνται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. 


Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περίπου 80-100 εργαζόμενοι στους Δήμους, αιφνιδιάζοντας τους πάντες, κατάφεραν και έφτασαν στον τρίτο όροφο και το γραφείο του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, και προχώρησαν σε κατάληψη.


Λίγο μετά τις 9 στο υπουργείο έφτασε ο ΓΓ του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης τον οποίο οι καταληψίες άφησαν να μπει στο κτήριο.Ήδη έχουν ξεκινήσει από τα ξημερώματα της Δευτέρας οι καταλήψεις από εργαζομένους σε δήμους των αμαξοστασίων με τα απορριμματοφόρα καθώς καταγγέλλουν «ψέματα και κοροϊδία» από την πλευρά του υπουργείου Εσωτερικών, απαιτώντας να μην γίνει καμία απόλυση των συμβασιούχων καθαριότητας.

Η κινητοποίηση αυτή θα συνεχιστεί έως την Πέμπτη γεγονός που σημαίνει ότι για τις επόμενες τέσσερις ημέρες δεν θα γίνεται αποκομιδή σκουπιδιών.

Την ίδια ημέρα η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία για το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση δίνοντας ραντεβού για τις 10:30 το πρωί σε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ομοσπονδίας στην Πλατεία Καραϊσκάκη.

«Η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 αποτελεί “ταφόπλακα” για τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και το εργασιακό τους μέλλον», σημειώνουν οι εργαζόμενοι στους δήμους.

«Είναι επίσης καταπέλτης για την πολιτική της προσμονής και της αυταπάτης που καλλιέργησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. με τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις-δεσμεύσεις σε χιλιάδες εργαζόμενους που μάχονται για το μεροκάματο, στον πιο δύσκολο τομέα εργασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ειδικά στην υπηρεσία της Καθαριότητας», συμπληρώνει η ΠΟΕ – ΟΤΑ.

«Η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποφάσισε ομόφωνα πως είναι αντισυνταγματικές οι παρατάσεις των συμβάσεων χωρίς να το συνδέει καν με το χρόνο διάρκειας τους, ενώ πλειοψηφικά θέτει ζήτημα ακόμη και για την μέχρι σήμερα πληρωμή των εργαζομένων. Το περιεχόμενο της απόφασης από την πρώτη στιγμή της επίσημης διαρροής ήταν σε γνώση της πολιτικής ηγεσίας που έδωσε εκ νέου υποσχέσεις για οριστική λύση του προβλήματος και “τακτοποίησης” των εργαζομένων με άμεση νομοθετική ρύθμιση που ούτως ή άλλως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, όπως άλλωστε παραδέχεται και για τους εν λόγω εργαζόμενους της καθαριότητας του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Τα ψέματα και η υποκρισία όμως κάποια στιγμή τελειώνουν και ήρθε η ώρα της ανάληψης των ευθυνών και την εκπλήρωσης των δεσμεύσεων», συνεχίζει η ΠΟΕ – ΟΤΑ, υπογραμμίζοντας ότι «κανείς δεν μπορεί να παίζει με το μέλλον των εργαζομένων που στηρίζουν πλέον την καθημερινή λειτουργία των υπηρεσιών καθαριότητας των Δήμων. Υπηρεσίες που χωρίς αυτούς θα οδηγηθούν στην ιδιωτικοποίηση και στα εργολαβικά συμφέροντα».

Η ΠΟΕ – ΟΤΑ ζητεί την άμεση  μετατροπή των συμβάσεων σε Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου:
Των εργαζομένων που απασχολούνται στις υπηρεσίεςκ και έχουν πάρει παρατάσεις.
Των εργαζομένων που προσλήφθηκαν από τους προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του ΑΣΕΠ
Των εργαζομένων στα Κοινωνικά Προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι», ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, κ.λπ.
Των εργαζομένων που απασχολούνται με προγράμματα ΕΣΠΑ στους Παιδικούς Σταθμούς και οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες
Παράλληλα οι εργαζόμενοι ΟΤΑ διεκδικούν:
Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες των υπηρεσιών των Δήμων.
Κατάργηση του άρθρου 61 του Ν.3979/2011 που δίνει το δικαίωμα στις Δημοτικές Αρχές να εκχωρούν την αρμοδιότητα της υπηρεσίας καθαριότητας σε ιδιώτες.
Καμία περικοπή ή μείωση του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας
Ίση αμοιβή για την ίδια εργασία. Όλοι εργαζόμενοι - συμβασιούχοι στους ΟΤΑ, ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας και φορέα απασχόλησης να αμείβονται σύμφωνα με το Μισθολόγιο.
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

ΓΙΩΡΓΟΣ19/06/201716:31

ΤΙ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΕΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ,ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ,ΚΑΦΕ,ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ,ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΟΧΙΑΚΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ,ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ?? ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΔΙΚΙΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ?? ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ?? ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΟΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. ΟΣΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ = ΜΝΗΜΟΝΙΑ.

Απάντηση
ΚΩΣΤΑΣ-ΔΡΑΜΑ19/06/201712:00

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ: ''ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ'' ΣΤΕΓΝΑ, ΣΤΥΓΝΑ ΚΑΙ ΚΟΦΤΑ... ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ; ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ, Ο, ΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΠΛΩΣ ΠΕΡΙΤΤΟ... (ΑΠΛΩΣ ΑΝ ΑΚΟΥΤΕ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΤΙ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΥΣ ΚΡΟΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΚΑΝΔΑΛΕΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ''ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΙ'' ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ Α.Ε.Ι. ΓΙΑ ΝΑ ''ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ'' ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΘΡΕΨΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ... ΑΠΛΑ ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΣΗΜΑΣΙΑ ΜΟΝΟΝ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ, ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ)...

Απάντηση
wannabe μελλοντικοι κηφηνες19/06/201709:30

Συμβαση ορισμενου χρονου= εργασια με αρχη και ληξη χρονου εργασιας και μετα ΤΕΛΟΣ. Αλλα στο Ελλαδα ειναι τετοια η προκλητικοτητα η αυθαδεια η ασεβεια στους ανεργους και τους εργαζομενους του ι.δ απο τους wannabe μελλοντικους κηφηνες οι οποιοι ακουστε ...ΑΠΑΙΤΟΥΝ την μετατροπη των συμβασεων σε αοριστου!!Και κανουν και καταληψη!!!Καμια λυπηση και ελεος....

Απάντηση
Ampos19/06/201708:43

Εμείς μαθαίνουμε ότι στο δημαρχείο δεν χωράνε να κάτσουν.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία