Εκκρεμής «στα χαρτιά» η ποινή αποκλεισμού του Γιαννακόπουλου από τα γήπεδα

Εκκρεμής «στα χαρτιά» η ποινή αποκλεισμού του Γιαννακόπουλου από τα γήπεδα

Το Δ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι είναι αναρμόδιο να εξετάσει την  αίτηση τόσο του κ. Γιαννακόπουλου, όσο και της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης του Παναθηναϊκού και παρέπεμψε την υπόθεση στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, ωστόσο, ο κ.Γιαννακόπουλος έχει εκτίσει ήδη την ποινή

Εκκρεμής «στα χαρτιά» η ποινή αποκλεισμού του Γιαννακόπουλου από τα γήπεδα
Εξακολουθεί να παραμένει σε δικαστική  εκκρεμότητα, αλλά πλέον «στα χαρτιά» η ποινή της 4μηνης στέρησης της φιλάθλου ιδιότητας που είχε επιβληθεί σε βάρος του προέδρου της αθλητικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης του Παναθηναϊκού Δημήτρη Γιαννακόπουλου, λόγω των δηλώσεων   που είχε κάνει στις 28 Μαΐου 2014, μετά τον αγώνα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού.
         
Και αυτό γιατί το Δ' Τμήμα του
Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι είναι αναρμόδιο να εξετάσει την  αίτηση τόσο του κ. Γιαννακόπουλου, όσο και της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης του Παναθηναϊκού και με την υπ' αριθμ. 1588/2017 απόφασή του παρέπεμψε την υπόθεση στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, προκειμένου να κριθεί εκεί. Ωστόσο, στο μεταξύ η επιβληθείσα ποινή έχει ήδη εκτιθεί.
         
Κλείσιμο
Ειδικότερα, ο κ. Γιαννακόπουλος ζητούσε από την Διοικητική Δικαιοσύνη να ακυρωθεί η από 6.11.2014 πράξη του Ανωτάτου Συμβουλίου Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών  με την οποία επιβλήθηκε σε βάρος του, υπό την ιδιότητα του πρόεδρου της εν λόγω Ομοσπονδίας, η επί τετράμηνο στέρηση της φίλαθλης ιδιότητας.
         
Η ποινή είχε το χαρακτήρα της απαγόρευσης παρακολούθησης οιασδήποτε αθλητικής δραστηριότητας, αλλά και της συμμετοχής του σε αθλητικά Σωματεία ως μέλος της διοίκησης της εν λόγω Ομοσπονδίας ή ως απλού μέλους της.
         
Παράλληλα, του επιβλήθηκε να εκτίσει και παλαιά εκκρεμούσα ποινή 3 μηνών στέρησης που του είχε επιβληθεί για διαφορετική αιτία.
         
Η  στέρηση της φίλαθλης ιδιότητας επιβλήθηκε καθώς έκανε δημόσιες δηλώσεις (29.5.2014) μετά την λήξη του αγώνα Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού.
          
Στις δηλώσεις αυτές καταφέρθηκε ονομαστικά κατά του διαιτητή  του αγώνα, καθώς θεώρησε ότι το δυσμενές για τον Παναθηναϊκό αποτέλεσμα επηρεάστηκε από συγκεκριμένες πράξεις και παραλήψεις του διαιτητή.
         
Πάντως, οι δηλώσεις του αυτές κρίθηκε ότι συνιστούν δυσφήμηση του αθλήματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης