Πανελλαδικές 2017: Δείτε τις Απαντήσεις στο μάθημα των Λατινικών

Πανελλαδικές 2017: Δείτε τις Απαντήσεις στο μάθημα των Λατινικών

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Φροντιστών Ελλάδας τα θέματα των Λατινικών χαρακτηρίζονται κλιμακούμενης δυσκολίας

Πανελλαδικές 2017: Δείτε τις Απαντήσεις στο μάθημα των Λατινικών
Στο Μάθημα των  Λατινικών, Χημείας και Αρχών Οικονομικής Θεωρίας εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των Γενικών Λυκείων για τις Πανελλαδικές του 2107. 

Δείτε
ΕΔΩ τις απαντήσεις στο μάθημα των
Λατινικών
Κλείσιμο

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Φροντιστών Ελλάδας τα θέματα των Λατινικών χαρακτηρίζονται κλιμακούμενης δυσκολίας καθώς «είναι διατυπωμένα με απόλυτη σαφήνεια χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στους υποψηφίους».

Όπως επισημαίνει η ΟΕΦΕ οι υποψήφιοι είχαν διδαχτεί κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους από κείμενα που είχαν διδαχτεί. Στο σκέλος της γραμματικής ζητήθηκαν τύποι που καλύπτουν όλο το εύρος της με κάποιες ιδιαιτερότητας που όμως σε καμία περίπτωση δεν δημιουργούν προβλήματα αρκεί ο υποψήφιος να έχει καλή γνώση και να είναι σωστά προετοιμασμένος. «Στο σκέλος του συντακτικού οι υποψήφιοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε ασκήσεις στις οποίες μπορούσαν να αντεπεξέλθουν χωρίς προβλήματα» καταλήγει η ΟΕΦΕ τονίζοντας ότι σε γενικές γραμμές οι υποψήφιοι έπρεπε να είναι αρκετά καλά προετοιμασμένοι και προσεκτικοί.

Σε σχόλιό της η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων αναφέρει: 

Τα προς μετάφραση αποσπασματικά κείμενα προέρχονται από τις διδακτικές ενότητες ΧΙV, ΧΧΧΙ και XLIII του σχολικού εγχειριδίου, χωρίς ιδιαίτερες μεταφραστικές απαιτήσεις.

Οι γραμματικές και συντακτικές ασκήσεις δεν είναι κλιμακούμενης δυσκολίας και απαιτούν μεγαλύτερη προσοχή, ιδιαίτερα στα πρώτα κεφάλαια.

Η εξάντληση των εξεταζόμενων κειμένων υπαγορεύει την ανάγκη για την αντικατάσταση του υπάρχοντος, παρωχημένου ήδη, σχολικού εγχειριδίου, το οποίο διδάσκεται πλέον μόνο στην Γ΄ τάξη Λυκείου, μετά την κατάργηση του μαθήματος στη Β΄τάξη. Παράλληλα, πρέπει να αντιμετωπισθεί το θέμα της εξέτασης και ενός σύντομου λατινικού κειμένου διασκευασμένου με βάση το λεξιλόγιο της διδακτέας ύλης.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης