ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση να προχωρήσει στην αυστηροποίηση της νομοθεσίας περί όπλων

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση να προχωρήσει στην αυστηροποίηση της νομοθεσίας περί όπλων

Στηρίζει τις ενέργειες του Τόσκα αλλά ζητά συνδυασμένες πρωτοβουλίες που θα στοχεύουν στην κοινωνική ένταξη, στην εκπαίδευση και στην άρση του αποκλεισμού της περιοχής 

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση να προχωρήσει στην αυστηροποίηση της νομοθεσίας περί όπλων
Την ανάληψη πρωτοβουλίας για την αυστηροποίηση της νομοθεσίας περί όπλων συστήνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση με αφορμή τον θάνατο του 11χρονου Μάριου στο Μενίδι και τις διαδηλώσεις των κατοίκων.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει επίσης ότι θα πρέπει να αναληφθούν και άλλες συνδυασμένες πρωτοβουλίες για την εμπέδωση της ασφάλειας και την άρση του αποκλεισμού της περιοχής ενώ δεν παραλείπει να ασκήσει κριτική στην αντιπολίτευση για τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:  

«Ο τραγικός θάνατος ενός μικρού παιδιού, και μάλιστα στο προαύλιο του σχολείου του, συγκλόνισε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Το αποτρόπαιο αυτό περιστατικό έφερε στην επιφάνεια όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εδώ και δεκαετίες μια σειρά περιοχών της Δυτικής Αττικής.
 
Κλείσιμο
Το δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτο. Όμως, το συγκεκριμένο τραγικό περιστατικό δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο μικροπολιτικής εκμετάλλευσης, όπως συστηματικά κάνει η ΝΔ, επιχειρώντας να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων, ούτε βέβαια να γίνεται αφορμή για ακροδεξιά παραληρήματα και ρατσιστικά κηρύγματα, σπέρνοντας τη διχόνοια και δηλητηριάζοντας τους ανθρώπους που, εύλογα, ανησυχούν.
 
Στηρίζουμε τις προσπάθειες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προκειμένου η περιοχή να επανέλθει το συντομότερο δυνατό σε καθεστώς ηρεμίας και ασφάλειας και να απαλλαχθεί από την εγκληματικότητα. Στο πλαίσιο αυτό, είναι απαραίτητη η αυστηροποίηση της νομοθεσίας περί όπλων. Αυτό που επείγει, επίσης, είναι συνδυασμένες πρωτοβουλίες που θα στοχεύουν στην κοινωνική ένταξη, στην εκπαίδευση και στην άρση του αποκλεισμού».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης