ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Στο «μικροσκόπιο» του Συμβουλίου της Επικρατείας οι εκλογές στην ΕΟΕ

Στο «μικροσκόπιο» του Συμβουλίου της Επικρατείας οι εκλογές στην ΕΟΕ

Μεταξύ των 13 που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ είναι ο Ισίδωρος Κούβελος, ο Γεώργιος Βασιλακόπουλος, Ιωάννης Σγουρός, Πέτρος Συναδινός

Στο «μικροσκόπιο» του Συμβουλίου της Επικρατείας οι εκλογές στην ΕΟΕ
Ενώπιον της αυξημένης, 7μελούς σύνθεσης του Γ΄  Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας
,  εξάντλησαν σήμερα  όλα τα νομικά επιχειρήματα που είχαν στην φαρέτρα τους οι δικηγόροι για τις εκλογές στην Ελληνική  Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ).
              
Πάντως, να επισημανθεί ότι πρόσφατα η σχετική αίτηση με την οποία  13 εκπρόσωποι αθλητικών Ομοσπονδιών ζητούσαν την αναστολή της όλης διαδικασίας, απορροφήθηκε με την υπ΄ αριθμ. 54/2017 απόφαση της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ.
              
Κλείσιμο
Ειδικότερα,  κατά την σημερινή ακροαματική διαδικασία (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Γεώργιος Ποταμίας) 13 εκπρόσωποι αθλητικών Ομοσπονδιών ζήτησαν    να ακυρωθούν τα αποτελέσματα των εκλογών στην ΕΟΕ, τα οποία ανέδειξαν  νέο προεδρείο (με πρόεδρο τον Σπυρίδωνα Καπράλο, γενικό γραμματέα τον Εμμανουήλ Κολυμπάδη), ενώ παράλληλα εκλέχθηκαν πρόεδροι της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος, κ.ά. φορέων.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ των 13 που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ είναι ο Ισίδωρος Κούβελος (σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη), ο Γεώργιος Βασιλακόπουλος, Ιωάννης Σγουρός, Πέτρος Συναδινός.

Όπως ανέφεραν στο ΣτΕ,   υποψήφιοι για το αξίωμα του προέδρου ήταν ο Ισίδωρος Κούβελος και ο Σπύρος Καπράλος και οι αρχαιρεσίες ήταν προγραμματισμένες να διεξαχθούν την 6η Φεβρουαρίου 2017, αλλά λόγω νοσηλείας του κ. Κούβελα σε νοσοκομείο, αποφασίστηκε  να αναβληθούν και να οριστεί στο μέλλον άλλη νέα ημερομηνία. Για το σκοπό αυτό στάλθηκαν ηλεκτρονικά μηνύματα που ανέφεραν ότι οι  αρχαιρεσίες αναβάλλονται.
              
Όμως, παρ΄ όλα αυτά, την   ημέρα που είχαν προγραμματιστεί οι αρχαιρεσίες, 13 από τους 27  εκπροσώπους των Ομοσπονδιών προσήλθαν και διενήργησαν εκλογές, ανέδειξαν πρόεδρο και συγκρότησαν την Ολομέλεια σε σώμα, χωρίς να έχουν συγκληθεί από τον καθ΄   ύλην αρμόδιο Χαράλαμπο  Νικολάου. Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τους 13, συγκροτήθηκε σε σώμα η ΕΟΕ,  εκλέχθηκαν οι πρόεδροι των  άλλων οργάνων (Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, κ.λπ.) και συγκροτήθηκε σε σώμα και η εκτελεστική επιτροπή.
              
Τώρα οι 13 υποστήριξαν, μέσω των δικηγόρων τους, ότι παραβιάστηκε το καταστατικό της ΕΟΕ, η σύγκλιση της Ολομέλειας είναι παράνομη και οι αποφάσεις της παράνομες και αυθαίρετες. Ακόμη, σημειώνουν ότι κανείς άλλος δεν είχε δικαίωμα να συγκαλέσει την Ολομέλεια εκτός του Χαράλαμπου  Νικολάου, πολύ περισσότερο όταν ορίστηκε άλλος προεδρεύων στη θέση του προκειμένου να διενεργήσει τις εκλογές.
              
Επίσης, τόνισαν οι 13 ότι παραβιάστηκε   ο Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας  και οι καταστατικές αρχές του ΕΟΕ. Τις θέσεις αυτές αντέκρουσαν οι δικηγόροι της αντιπέρα   όχθης. Το ΣτΕ   επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης