«Πάγωσε» για τρεις μήνες η έκδοση του Κινέζου που κατηγορείται από τις ΗΠΑ για κατασκοπεία

«Πάγωσε» για τρεις μήνες η έκδοση του Κινέζου που κατηγορείται από τις ΗΠΑ για κατασκοπεία

Οι ελληνικές αρχές ζητούν από τους Αμερικανούς περισσότερα στοιχεία που αφορούν τις κατηγορίες - «Θύμα» του πολέμου τεχνολογίας μεταξύ των δύο μεγάλων χωρών, δήλωσε πως είναι ο πελάτης του ο δικηγόρος του Wu Tian Μin

«Πάγωσε» για τρεις μήνες η έκδοση του Κινέζου που κατηγορείται από τις ΗΠΑ για κατασκοπεία
Δεν εκδίδεται, προς το παρόν τουλάχιστον, στις ΗΠΑ ο Κινέζος Wu Tian Μin, τον οποίο οι αμερικανικές αρχές εκζητούν από την Ελλάδα, προκειμένου να τον δικάσουν για κατασκοπεία.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του, το συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, «πάγωσε» την απόφαση για την έκδοση ή μη του Wu Tian Μin  για διάστημα έως τριών μηνών, προκειμένου οι ΗΠΑ να αποστείλουν στη χώρα μας συμπληρωματικές πληροφοριες σχετικά με τις πράξεις που ζητείται η έκδοσή του.

Ο 52χρονος Κινέζος συνελήφθη τον περασμένο Απρίλιο στην Ελλάδα. Φέρεται να είναι εκπρόσωπος ναυτιλιακής εταιρίας και ότι ενδιαφερόταν να αγοράσει κεραία μέγιστης εμβέλειας, η οποία έχει δυνατότητα να υποκλέπτει και να αποκωδικοποιεί διαβαθμισμένα στρατιωτικά μηνύματα.
Κλείσιμο

Από τις αμερικανικες αρχές του καταλογίζονται κατηγορίες για κατασκοπεία, παραβίαση μυστικών της πολιτείας, εγκληματική οργάνωση, εντολοδότηση και απόπειρα εξαγωγής χωρίς άδεια όπλων, πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών κ.λπ.

Σήμερα, ωστόσο, το δικαστήριο αποφάσισε να «παγώσει» το αίτημα για έκδοσή του για ένα τρίμηνο, ώστε να λάβει γνώση των στοιχείων που χρειαζεται ώστε να εκδόσει την απόφασή του. Νωρίτερα, η εισαγγελεας της εδρας κ. Ευγενία Κυβελου είχε προτείνει την εκδοσή του 52χρονου, μόνο για το αδίκημα της πρόκλησης σε τέλεση αξιοποινων πράξεων-κακουργημάτων ή πλημμελημάτων- , πραξη που στη χώρα μας επισύρει ποινή φυλάκισης έως 5 έτη.

Ο συνήγορός του 52χρονου, Όμηρος Ζέλιος, δήλωσε: «Είμαστε αισιόδοξοι ότι στο τέλος θα απορριφθεί το αίτημα, καθώς είναι αθώος και θύμα ενός εξελισσόμενο "ψυχρού πολέμου" μεταξύ ΗΠΑ-Κίνας όσον αφορά την πρωτοκαθεδρία στην τεχνολογία αιχμής».

Από την πλευρά του, ο εκζητούμενος αρνειται τις κατηγοριες και κάνει λόγο για παγίδα που του έστησαν πείθοντάς τον να έρθει στην Αθήνα, προκειμένου να βρει και να ελέγξει για λογαριασμό τρίτου προσώπου μια κεραία μέγιστης εμβέλειας.

Μέχρι την έκδοση της απόφασης ο 52χρονος θα παραμείνει κρατούμενος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης