Δεν παίρνει πίσω ο Φιλιππάκης τις απειλές κατά Στουρνάρα

Δεν παίρνει πίσω ο Φιλιππάκης τις απειλές κατά Στουρνάρα

«Όσα εγώ διατύπωσα απευθυνόταν μόνο σε φίλους και γνωστούς μου στην προσωπική μου ιστοσελίδα» γράφει σήμερα ο ειδικός γραμματέας της ΕΣΗΕΑ

Δεν παίρνει πίσω ο Φιλιππάκης τις απειλές κατά Στουρνάρα
Επιμένει στην δήλωση - σοκ περί βόμβας στα πόδια του Στουρνάρα ο δημοσιογράφος και ειδικός γραμματέας της Ένωσης Συντακτών Γιώργος Φιλιππάκης, με νέα ανάρτησή του το πρωί της Δευτέρας στο προφίλ του στο facebook.

Το περασμένο Σάββατο ο Γιώργος Φιλιππάκης είχε ανεβάσει ένα σχόλιο με αφορμή την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο, το οποίο κατέληγε: «Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου άν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα». Μετά τον σάλο που ξέσπασε και την καταγγελία του ίδιου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, παρενέβη η εισαγγελία και διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. 
Κλείσιμο

Το ίδιο βράδυ ο δημοσιογράφος ανέβασε στο προφίλ του την εξής φράση: «Μόλις με συνέλαβαν», κάτι που όμως διαψεύσθηκε από την αστυνομία και την εισαγγελία και το οποίο ο ίδιος αργότερα μέσω του δικηγόρου του, απέδωσε σε χάκερ - στους οποίους καταλόγισε και την «εξαφάνιση» της προηγούμενης ανάρτησης. 

Το πρωί της Δευτέρας όμως, ο Γιώργος Φιλιππάκης που ως φαίνεται ανέκτησε τον έλεγχο του προφίλ του στο facebook, έκανε μια νέα ανάρτηση, με απολογητική σαφώς διάθεση αλλά χωρίς να παίρνει πίσω όσα διατύπωσε εξαρχής. Υποστηρίζει πως όσα είπε ήταν η προσωπική του άποψη και πως δεν συνιστά δημόσιο λόγο η ανάρτηση στα social media, ενώ δηλώνει πως λυπάται μόνο «εαν προκάλεσα ανησυχία σε φίλους και γνωστούς τους οποίους και ευχαριστώ ιδιαίτερα για την αμέριστη συμπαράστασή τους».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Γιώργου Φιλιππάκη: 
Για τους φίλους , τους γνωστούς και τους απλούς πολίτες που μου συμπάραστάθηκαν.
Ποτέ δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι η διατύπωση μιας γνώμης μιας κρίσης μιας άποψης προς φίλους στην προσωπική μου ιστοσελίδα θα μπορούσε να ποινικοποιηθεί από οποιονδήποτε. Την άποψή μου αυτή δεν την εξέφρασα με την ιδιότητά μου σαν Ειδικός Γραμματέας της ΕΣΗΕΑ αλλά σαν απλός πολίτης . Λυπάμαι βαθύτατα εαν προκάλεσα ανησυχία σε φίλους και γνωστούς τους οποίους και ευχαριστώ ιδιαίτερα για την αμέριστη συμπαράστασή τους . Επιπλέον δηλώνω ότι τα όσα εγώ διατύπωσα απευθυνόταν μόνο σε φίλους και γνωστούς μου στην προσωπική μου ιστοσελίδα και κατά συνέπεια άποψή μου είναι ότι όλα όσα διατυπώνονται μέσα από προσωπικούς λογαριασμούς FB κλπ δεν συνιστούν δημόσιο λόγο . Επιπλέον ξεκαθαρίζω ότι η διαδρομή μου επι δεκαετίες 'ηταν πάντοτε αγωνιστική ξεκάθαρη και έντιμη και δεν εχω μάθει να προκαλώ τα συναισθήματα των φίλων και συντρόφων μου . Τη στάση μου αυτή που τηρώ εδώ και δεκαετίες θα την τηρώ αναλλοίωτη .


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης