Επίθεση στον Παπαδήμο: Αγωνία για νέα τρομοδέματα με άγνωστους παραλήπτες

Επίθεση στον Παπαδήμο: Αγωνία για νέα τρομοδέματα με άγνωστους παραλήπτες

Από το πού και πότε ταχυδρομήθηκε, το είδος του εκρηκτικού μηχανισμού και πώς πέρασε τον έλεγχο, αλλά και από τις μαρτυρίες των θυμάτων προσπαθεί να βρει την άκρη του νήματος η αστυνομία

Επίθεση στον Παπαδήμο: Αγωνία για νέα τρομοδέματα με άγνωστους παραλήπτες
Με ανοικτό το ενδεχόμενο να ακολουθήσει μπαράζ αποστολής τρομοφακέλων, αυτή τη φορά με εγχώριους στόχους, συνεχίζουν τις έρευνες οι αστυνομικοί μετά την έκρηξη του τρομοδέματος στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου


Παράλληλα στην Αντιτρομοκρατική αναμένουν με αγωνία την προκήρυξη ανάληψης ευθύνης από τη
Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς
Κλείσιμο
προκειμένου να κλείσει ο κύκλος του σχεδίου Νέμεσις 2
. Γιατί όσο, λένε αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, πίσω από το χτύπημα βρίσκεται η συγκεκριμένη οργάνωση και όσο δεν υπάρχει προκήρυξη, τόσο το ενδεχόμενο ενός νέου χτυπήματος παραμένει ανοικτό.

Δείτε τα στελέχη του Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών  να ελέγχουν το αυτοκίνητο του κ. Παπαδήμου για τυχόν υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού




Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής κινούνται σε τρία επίπεδα. Το πρώτο έχει να κάνει με το δρομολόγιο του πακέτου. Οι αστυνομικοί δεν γνωρίζουν από ποια περιοχή και πώς ταχυδρομήθηκε, ωστόσο θεωρούν επικρατέστερη την εκδοχή να ταχυδρομήθηκε από κάποιο ταχυδρομικό κουτί της Αττικής και όχι από υποκαταστήματα των ΕΛ.ΤΑ. Μέχρι στιγμής βέβαια δεν έχει ξεκαθαρίσει αν τελικά επιλέγη κάποια εταιρεία κούριερ για την αποστολή του βιβλίου.

Το δεύτερο επίπεδο ερευνών αφορά στο είδος του εκρηκτικού μηχανισμού. Η έκρηξη κατέστρεψε ολοκληρωτικά το φάκελο και τα λιγοστά υπολείμματα που βρέθηκαν στη μαύρη Μερσεντές μεταφέρθηκαν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για περαιτέρω εξέταση. Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για μια βόμβα που τοποθετήθηκε στο εσωτερικό ενός σκαμμένου βιβλίου. Προκειμένου να μην ανιχνευθεί από τους ελέγχους των συστημάτων ασφαλείας τοποθετήθηκε μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης, περίπου 30 γραμμάρια από βεγγαλικά και βαρελότα, ενώ τα καλώδια ήταν λεπτά και σχεδόν κολλημένα στις άκρες του βιβλίου έτσι ώστε να μην είναι ορατά στο x-ray. Οι αναλυτές της ΔΑΕΕΒ, εκτιμούν ότι κατασκευάστηκε από το ίδιο πρόσωπο που έφτιαξε τις βόμβες που εστάλησαν στο γραφείο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο και στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Το τρίο πεδίο αφορά στις καταθέσεις τόσο του πρώην πρωθυπουργού, των συνοδών του, αστυνομικών της ασφάλειας του αλλά και όσων σχετίζονται με την υπόθεση. Χθες κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής μετέβη στον Ευαγγελισμό όπου πήρε καταθέσεις από τον κ. Παπαδήμο και τους τραυματίες συνοδούς χωρίς όμως να βγάλει πολλά πράγματα αφού όλοι ήταν σε κατάσταση σοκ.

Παράλληλα, από χθες, δεκάδες αστυνομικοί σε βάρδιες μαζί με υπαλλήλους των ΕΛ.ΤΑ «κατασκήνωσαν» στο κέντρο διαλογής στο Κρυονέρι ελέγχοντας έναν προς έναν τους φακέλους που είχαν ως παραλήπτες πολιτικούς, δικαστικούς, ή πρόσωπα που σχετίζονται με το οικονομικό σκηνικό της Ελλάδας και ξένες αντιπροσωπείες χρησιμοποιώντας ειδικά μηχανήματα ανίχνευσης εκρηκτικών. Οι επόμενες ημέρες λένε οι αστυνομικοί θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες καθώς κανένας, μέχρι να υπάρξει ανάληψη ευθύνης και να κλείσει ο κύκλος, δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ασύλληπτα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς και ο κατασκευαστής, να εξαπολύσουν νέα παρτίδα τρομοδεμάτων με αποδέκτες που δεν μπορούν να προσδιορίσουν.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης